View Online
 
facebook
 
 
logo-top
 
 
 
 


Μάθε Ξένες Γλώσσες 

 με  20 € / Μήνα!
 

 
 
 
icon-prize

Πρόγραμμα Μαθημάτων!

Οκτωβρίου-Νοεμβρίου

Περιορισμένες θέσεις - Εγγραφές έως 30/10 ή έως συμπλήρωσης των θέσεων!
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήματα Αγγλικών
 
icon-check
Αγγλικά Α1 Επίπεδο
Δευτέρα: 20:00-22:00
ΕΝΑΡΞΗ: Τέλη Οκτώβρη

 
 
icon-check

Αγγλικά Β1 - Pre-Lower
Τετάρτη: 18:00-20:00
ΕΝΑΡΞΗ: Τέλη Οκτώβρη


 
 
 
Θέλω να μάθω Αγγλικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήματα Ισπανικών
 
icon-check
Ισπανικά Α1:
Δευτέρα 20:00-22:00
Έναρξη: Αρχές Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Ισπανικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Ιταλικών
 
icon-check
Ιταλικά Α1:
Πέμπτη 20:00-22:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Ιταλικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Γερμανικών
 
icon-check
Γερμανικά Α1:
Πέμπτη 20:00-22:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
icon-check
Γερμανικά B1:
Πέμπτη 20:00-22:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Γερμανικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήματα Ρωσικών
 
icon-check
Ρωσικά Α1:
Δευτέρα 18:00-20:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Ρωσικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Γαλλικών
 
icon-check
Γαλλικα Α1:
Τρίτη 18:00-20:00
Έναρξη: Αρχές Οκτωβρίου 
 
 
Θέλω να μάθω Γαλλικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Τουρκικών
 
icon-check
Τουρκικά Α1:
Παρασκευή: 18:00-20:00
Έναρξη: Αρχές Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Τουρκικά!
 
 
divider-shadow
divider-shadow
 
CONTACT US
 
Educated Greeks 
Αιόλου 94 Αθήνα - 2 Όροφος
Mail  :  [email protected]ducatedgreeks.com
Call Us  Daily -16:00-22:00 : 210-3242957 / +306909149190
 
 
 
 
logo-top
 
facebook twitter instagram
 
 
© 2014 Educted Greeks All rights reserved.
 
 
 
Το όραμά μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα την πιο πολύγλωσση χώρα στην Ευρώπη!

Δίνουμε την δυνατότητα μέσα από τα προγράμματά μας σε κάθε ενήλικα σπουδαστή, να επηρεάσει την οικονομική και πνευματική του εξέλιξη μέσα από την εκμάθηση ξένων γλωσσών και της πληροφορικής διεκδικώντας και δημιουργώντας τις ευκαιρίες που του αξίζουν.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πιο δυνατό όπλο της Ελλάδας μας που είναι η ομορφιά της  κάνοντας τον κάθε τουρίστα να αισθάνεται σαν το σπίτι του μιλώντας την γλώσσα του!
Μέσα από τα προγράμματα μας δημιουργούμε δεκάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες και στηρίζουμε την αγορά εργασίας!

Ο κάθε ενήλικας σπουδαστής γίνεται πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα ή κατέχοντας πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Έτσι του δίνεται μια  καλύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα της κρίσης ώστε να διεκδικήσει μια δυσεύρετη θέση εργασίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε σήμερα. Στόχος  μας είναι να κάνουμε την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας τόσο εύκολη και ευχάριστη ώστε να αποτελέσει το χόμπι του κάθε Έλληνα!
Αν καταφέρουμε και κάνουμε την εκμάθηση ξένων γλωσσών χόμπι τότε σίγουρα θα βγούμε από την οικονομική κρίση πολύ πιο γρήγορα από όσο φανταζόμαστε!

1) Επαναστατικός συνδυασμός φυσικής μάθησης (μάθημα στην τάξη) και ηλεκτρονικής επανάληψης / εκμάθησης!
 
2) Επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και καθηγητών μέσα από την πλατφόρμα μας για επίλυση αποριών και αποδοτικότερη μελέτη στο σπίτι!
 
3) Εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών για κάθε ενήλικα που οδηγούν σε μια αποτελεσματική μόνιμη και ουσιώδη αφομοίωση της γνώσης!
 
4)  Η εγγραφή κοστίζει 10 ευρώ ανα εξάμηνο ανεξαρτήτως ξένης γλώσσας και επιπέδου φοίτησης.
 
5) Κόστος 120 ευρώ το εξάμηνο για ένα (1) δίωρο μάθημα στην τάξη την εβδομάδα!
 
6) Σύγχρονες τάξεις με διαδραστικούς πίνακες!
 
7) Καθηγητές πτυχιούχοι φιλόλογοι της ανάλογης γλώσσας / προγράμματος που διδάσκουν με πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία ενήλικων!
 
8) Αξιολόγηση καθηγητών και του μαθήματος κάθε μήνα από τους μαθητές ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Educated Greeks ώστε κάθε στιγμή να υπάρχει συνεχής έλεγχος και η απόδοση όλων μας να είναι στα ύψη!
 
9) Συχνά ηλεκτρονικά διαγωνίσματα και έξτρα εργασίες για τους σπουδαστές για συνεχή αξιολόγηση της απόδοσης τους κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης!
 
10) Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων σε διαφορετικό τμήμα εάν το επιθυμεί ο μαθητής!

Το σύστημά μας βασίζεται πάνω στο εθνικό σύστημα εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας με βάση όλα τα πρότυπα όπως η μαθησιακή ηλικία του κάθε τμήματος, ο αριθμός των ατόμων σε κάθε τμήμα και τα χρονικά όρια αφομοίωσης της ύλης.
Τα τμήματα κατατάσσονται ανά ηλικίες ώστε η ταχύτητα εκμάθησης να είναι στα ίδια επίπεδα για όλους τους σπουδαστές!
Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν κενά σε κανέναν σπουδαστή και όλοι οι σπουδαστές έχουν την ίδια ικανότητα αφομοίωσης των γνώσεων και κατανόησης σε όλες τις εισερχόμενες γνώσεις!
Στην εταιρία Educated Greeks δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!
Τα τμήματα αποτελούνται από 15 έως 25 άτομα ακριβώς όπως στο εθνικό σύστημα εκπαίδευσης της χώρας!
 Το εθνικό σύστημα εκπαίδευσης λειτουργεί με αυτόν το τρόπο εδώ και δεκαετίες αρχίζοντας από την πρώτη δημοτικού έως και την Γ΄ λυκείου μορφώνοντας τόσα χρόνια τα παιδιά μας!
Φέρνουμε την επανάσταση στην μόρφωση συνδυάζοντας την φυσική διδασκαλία και την ηλεκτρονική με ένα μοναδικό καινοτόμο τρόπο και απίστευτα χαμηλό κόστος!
Διδασκαλία στην τάξη:
Η διδασκαλία στην τάξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης εκπαίδευσης!
Με την πολυετή εμπειρία των καθηγητών μας στην  διδασκαλία ενηλίκων και το δισυπόστατο σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζουμε κάνει την μαθησιακή ικανότητα κάθε ενήλικα να φθάνει πραγματικά στο μέγιστο, αφομοιώνοντας όλες τις γνώσεις και την ύλη που διδάσκετε χωρίς να μένουν κενά!
Αυτό επιτυγχάνεται με την πολυετή εμπειρία των καθηγητών μας πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων σε συνεργασία με τα ελληνόγλωσσα βιβλία των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα αποκλειστικά για εκπαίδευση ενηλίκων!
Ηλεκτρονική επαναληπτική διδασκαλία:
Κάθε μάθημα που γίνεται στην τάξη δημοσιοποιείτε στο λογαριασμό του σπουδαστή στο τομέα (τα μαθήματά μου) μέχρι το επόμενο μάθημα του.
 Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας να κάνουν επανάληψη ηλεκτρονικά το μάθημα που διδάχθηκαν στην τάξη μέσω της εφαρμογής μας!
Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ξαναδούν τα σημεία που θέλουν σημειώνοντας νέες απορίες που ίσως να προκύψουν κατά την διάρκεια της μελέτης τους.
Οι σπουδαστές μας μπορούν να λύσουν οποιαδήποτε απορία μέσα από την online επικοινωνία με τον καθηγητή μας κατά την διάρκεια της εβδομάδας μέχρι το επόμενο μάθημα, ακόμα μπορούν να αποσαφηνίσουν όποια απορία τους δημιουργηθεί ανά πάσα ώρα και μέρα εφόσον τους προκύψουν.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο άμα χάσετε κάποιο μάθημα δεν θα μείνετε πίσω γιατί θα το παρακολουθήσετε κανονικά από τον χώρο σας.
Με την βοήθεια των υπολοίπων μέσων επικοινωνίας στην πλατφόρμα Educated Greeks θα είστε σε θέση να καλύψετε το δίωρο που χάσατε ανά πάσα στιγμή και ώρα! Το μάθημα δημοσιεύετε στον λογαριασμό σας 2-3 ημέρες μετά την παράδοση του μαθήματος στην τάξη, η υπηρεσία είναι δωρέαν για το πρώτο εξάμηνο σπουδών και έπειτα κοστίζει 40 ευρώ / εξάμηνο, η υπηρεσία είναι προαιρετική!

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η εταιρία Educated Greeks υποστηρίζει ξεκάθαρα τον συνδυασμό της φυσικής εκμάθησης μαζί με την ηλεκτρονική επανάληψη/εκμάθηση και όχι μια από τις δύο!
Τίποτα δεν αντικαθιστά ένα μάθημα με φυσική παρουσία στην τάξη, ενώ τίποτα δεν αντικαθιστά μια επανάληψη του ίδιου μαθήματος που βίωσε στην τάξη ο σπουδαστής.
Έτσι μπορεί να επεξεργαστεί τα πάντα και να τα δει ξανά με την βοήθεια του καθηγητή του είτε ηλεκτρονικά είτε από την τάξη στο επόμενο μάθημα!

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε όσα προγράμματα θέλετε αρκεί να μην συμπίπτουν μεταξύ τους οι ώρες διδασκαλίας που θα επιλέξετε όταν κάνετε κράτηση στην πλατφόρμα μας!
Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σπουδαστών στα προγράμματα εκπαίδευσης που σας ενδιαφέρουν!

Τα μόνα έξοδα που έχει ο κάθε σπουδαστής κατά την φοίτησή του είναι 120  ευρώ ανά εξάμηνο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ανεξαρτήτως επιπέδου! ( 1 δίωρο μάθημα την εβδομάδα για 6 μήνες)
Το κόστος εγγραφής κοστίζει 10 ευρώ ανεξαρτήτως επίπεδου σπουδών και ξένης γλώσσας που έχει επιλέξει ο σπουδαστής.
Η υπηρεσία της online παρακολούθησης είναι δωρεάν!

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο κόστος για τίποτα!

Σε περίπτωση που δεν δημιουργηθεί τμήμα σύμφωνα με τις επιλογές σας και δεν μπορείτε για οποιαδήποτε λόγο να παρακολουθήσετε κάποιο άλλο τμήμα που είναι διαθέσιμο, σας επιστρέφονται τα χρήματα της προκαταβολής χωρίς καμία απολύτως χρέωση!
Τα βιβλία διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στην τάξη έχουν συνταχθεί από έμπειρους πανεπιστημιακούς καθηγητές με πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία και στην συγγραφή βιβλίων σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους!

Θέλετε να ξαναρχίσετε μια ξένη γλώσσα την οποία έχετε αφήσει εδώ και πολλά χρόνια;

Οι πιο πολλοί σπουδαστές που έχουν σταματήσει μια ξένη γλώσσα πριν από πολύ καιρό και θέλουν να την συνεχίσουν, μπορούν να καταλάβουν κάπως την γλώσσα που είχαν σπουδάσει άλλα δεν μπορούν να μιλήσουν. Όλοι μας έχουμε ακούσει κάποιον γνωστό μας να λέει μπορώ να καταλάβω καλά την (Χ ξένη γλώσσα) αλλά δεν μπορώ να μιλήσω.
Αυτό γίνεται γιατί η γνώση μιας ξένης γλώσσας δεν προέρχεται κυρίως από σκόρπιες λέξεις που μπορεί να θυμάστε (μπορώ να καταλάβω) αλλά από την βαθιά γνώση της γραμματικής της (δεν μπορώ να μιλήσω).
 Η γνώση της γραμματικής της κάθε γλώσσας είναι η ουσιώδης μόρφωση και όχι μόνο το λεξιλόγιο που μπορεί να διαβάσεις και από ένα λεξικό!
Το 99% των περιπτώσεων που έχουν σταματήσει κάποια ξένη γλώσσα πριν από πολύ καιρό πρέπει να επαναλάβουν μόνο το αμέσως προηγούμενο επίπεδο που είχαν σταματήσει ώστε να επαναφέρουν την κύρια γνωσιακή βάση στην μνήμη τους.

Λόγω του επαναστατικού κόστους φοίτησης  μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε το αμέσως προηγούμενο επίπεδο από αυτό που υποθετικά θα βρισκόσασταν αν συνεχίζατε την ξένη γλώσσα σας στην προηγούμενη προσπάθειά σας.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις γνώσεις σας στο 100% πριν προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο!
Έχουμε παρατηρήσει ότι αν δεν γίνει αυτό ο σπουδαστής δυσκολεύεται πάρα πολύ να ακολουθήσει την ροή του μαθήματος με αποτέλεσμα να συνεχίσει να μαθαίνει αναποτελεσματικά και να του δημιουργείται ένα αίσθημα απογοήτευσης ότι δεν μπορεί να μάθει ή ότι είναι τρομερά δύσκολα τα πράγματα για αυτόν , πράγμα που δεν ισχύει!
Η επιτυχία ενός σπουδαστή βασίζεται στο εκπληκτικό αποτέλεσμα της μεθοδολογίας του επαναστατικού  συνδυασμού ηλεκτρονικής και φυσικής εκμάθησης της εταιρίας Educated Greeks!
Η ημέρα και η ώρα φοίτησης είναι θέμα επιλογής του κάθε σπουδαστή ανάλογα με τις ανάγκες του!
Μέσω της εφαρμογής Educated Greeks δηλώνετε 3 πιθανά δίωρα και ημέρες που σας βολεύει να κάνετε μάθημα από εκεί και πέρα τα τμήματα δημιουργούνται βάση πλειοψηφίας των μαθητών.
Αν δεν δημιουργηθεί τμήμα το οποίο είναι μέσα στις επιλογές σας και δεν μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποιο άλλο τμήμα τότε σας επιστρέφονται τα χρήματα χωρίς χρέωση.
Οι ημέρες που κάνουμε μαθήματα είναι από Δευτέρα έως και Κυριακή και οι ώρες των τμημάτων είναι 10:00-22:00 ανά δυο ώρες!

Στις ξένες γλώσσες ο αριθμός των εξαμήνων είναι ο ίδιος, καθώς όλες οι γλώσσες έχουν ίδια στρατηγική εκμάθησης σε ότι αφορά την εκμάθηση της γραμματικής και του λεξιλογίου!

 

Επίπεδα σπουδών Αριθμός εξαμήνων
Α1 Στοιχειώδης γνώση 1
Α2 Βασική γνώση 1
Β1 Μέτρια γνώση 2
Β2 Καλή γνώση 2
Γ1 Πολύ καλή γνώση 2
Γ2 Άριστη γνώση 2

 

Ναι φυσικά μπορείτε να αγοράσετε όλη την συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα για έναν φίλο σας!
Εμείς απο την μεριά μας μπορούμε να  του αποστείλουμε το  κουπόνι συμμετοχής σε ένα ωραία περιτυλιγμένο μήνυμα Email ή αλλιώς να σας αποστείλουμε το κουπόνι ηλεκτρονικά για να το παραδώσετε μόνοι σας!

Δεν γίνεται να προπληρώσετε παραπάνω από 1 εξάμηνο διότι δεν υπάρχει λόγος να δίνετε λεφτά πριν την ώρα τους!
Οι σπουδαστές που ήδη παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εταιρία μας μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή λίγο πριν το τέλος του εξαμήνου στο επόμενο επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθούν!

Εκτός από την εφαρμογή μας στο internet, μπορείτε να μας επισκεφτείτε στην Αθήνα 
στο δεύτερο όροφο στο κέντρο μας!

Διεύθυνση: Αιόλου 94 Αθήνα 2 Όροφος
Τηλέφωνο: 2103242957 / 6909149190
Email: [email protected]
 Ώρες κοινού
Δευτέρα- Παρασκευή : 16:00-22:00

Ώρες επικοινωνίας τηλεφωνικού κέντρου: 16:00-22:00

 

Αντικειμενικά τα πτυχία που σας συμφέρει να πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσό είναι τα πτυχία που θα σας δώσουν κάποια σημαντικά όπλα στην αγορά εργασίας ώστε να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον!
Συνήθως αυτά τα πτυχία είναι του προχωρημένου σταδίου φοίτησης όπως το (Β1) και (Β2). 

Η διδασκαλία ενηλίκων χρήζει ιδιαίτερης εμπειρίας στην διαχείριση της διδακτικής ώρας και τον τρόπο μεταδοτικότητας στους ενήλικους σπουδαστές!  
Όλοι οι καθηγητές μας είναι επιλεγμένοι πολύ προσεκτικά και ύστερα από μεγάλη έρευνα τελικά τους προσλαμβάνουμε ώστε να επιτελέσουν το δύσκολο έργο της διδασκαλίας!
Οι καθηγητές μας είναι ερωτευμένοι με την διδασκαλία ενηλίκων λόγω της μοναδικής και ιδιαίτερης επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών!

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει και να καταβάλει τα δίδακτρα στο εκπαιδευτήριο μας εφόσον έχει κρατήσει την θέση του ηλεκτρονικά και μέσα σε 2 μέρες από την ημερομηνία πραγματοποίησης της κράτησης. 

Εκπαιδευτήριο Δήμου Αθηναίων:

 

 • Διεύθυνση: Αιόλου 94 Αθήνα 2 Όροφος ΤΚ 10559
  • Ώρες κοινού καθημερινά: 16:00-22:00

  • Τηλέφωνο: 2103242957 / 6906763358

  •  
  •  

Το σύστημα εκπαίδευσής μας βασίζεται πάνω στο εθνικό σύστημα εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας των 15 με 25 ατόμων ανά τμήμα!
 Σκεφτείτε ότι όλοι μας από παιδιά μέχρι και σαν έφηβοι μάθαμε να λύνουμε δύσκολα προβλήματα στα μαθηματικά στην φυσική και στην χημεία μέχρι και να περάσουμε στο πανεπιστήμιο από πανελλήνιες εξετάσεις!
 Άρα φανταστείτε ποσό πιο αποδοτικό μπορεί να είναι αυτό το σύστημα εκπαίδευσης για έναν ενήλικα ο οποίος έρχεται με δικιά του βούληση να μάθει μια ξένη γλώσσα (που είναι πολύ πιο εύκολο από τις πανελλήνιες εξετάσεις) και αφιερώνει τον προσωπικό του χρόνο για να βελτιώσει το βιογραφικό του και να μάθει μια ξένη γλώσσα!

Επίσης το ίδιο σύστημα εκπαίδευσης ακολουθούν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας που απευθύνονται μόνο σε ενηλίκους, οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να φοιτήσουν σε  σχολείο στο παρελθόν λόγω διαφόρων λόγων!
Η επιτυχία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα Ελληνικά πανεπιστήμια καθώς πάρα πολλοί φοιτητές ηλικίας άνω των 45 εμφανίζονται πολύ συχνά στις αίθουσες των ΑΕΙ και ΤΕΙ!
Αν δεν ήταν αποδοτικό το εθνικό σύστημα εκπαίδευσης μας (15-25 ατόμων ανά τάξη) τότε κανένας Έλληνας δεν θα ήξερε γράμματα, δεν θα είχε περάσει στο πανεπιστήμιο και δεν θα ήταν μορφωμένος!

Τα τμήματά μας αποτελούνται από 15 έως 25 άτομα όπως και στο εθνικό σύστημα εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας!
Φυσικά και μπορείτε λόγω αυξημένου αριθμού συμμετοχών εάν θέλετε μπορείτε να προκρατήσετε την θέση σας  για μελλοντική συμμετοχή εώς και για 2 χρόνια.

Τι είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ);
    Είναι το πρώτο πτυχίο που απονέμει το ελληνικό κράτος μέσω του Υπουργείου Παιδείας. Έχει 6 επίπεδα γνώσης υιοθετώντας την κλίμακα των επιπέδων γλωσσομάθειας που προβλέπει το κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.
    Α1: στοιχειώδης γνώση
    Α2: βασική γνώση
    Β1: μέτρια γνώση
    Β2: καλή γνώση
    Γ1: πολύ καλή γνώση
    Γ2: άριστη γνώση (μελλοντικά)
    Το ΚΠγ αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ;
    Ασφαλώς.
    Για ποια επίπεδα δίνονται εξετάσεις ΚΠγ αυτή τη στιγμή;
    Μέχρι στιγμής δίνονται εξετάσεις για τα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ και Γ1.

    Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις;
    Συνήθως οι εξεταστικές περίοδοι είναι Νοέμβριο και Μάιο.
    Πού γίνονται οι αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις;
    Γίνονται στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής σας.
    Πώς μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα;
    Αυτά ανακοινώνονται στο διαδίκτυο.
    Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο ΚΠγ;
    Αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Πέρυσι το παράβολο ήταν 80€.
    Υπάρχει εξέταση σε όλες τις γλώσσες;
    Το ΚΠγ αφορά μέχρι τώρα τις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Τουρκικά.

Αντικαταβολή Διδάκτρων στο Εκπαιδευτήριο ή Μέσω τραπέζης.

 •     Όταν καταβάλετε τα δίδακτρα, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης είτε μέσω καταβολής διδάκτρων στο εκπαιδευτήριο θα πρέπει να καταβάλετε το χρηματικό ποσό το αργότερο εντός 3 ημερών από την ημερομηνία της κράτησής σας.
 •     Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω E banking θα πρέπει να επιλέξετε ότι επιβαρύνεστε εξολοκλήρου τα έξοδα της τράπεζας, ώστε να καταβάλετε ακέραιο το ποσό των διδάκτρων του προγράμματος που έχετε επιλέξει!
   
 • Εταιρικοί τραπεζικοί λογαριασμοί:
 • Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: Educated Greeks / Σιαμπάνης Κωνσταντίνος
 • SWIFT: ERDKGRAA
 • 0026.0065.36.0200936196
  GR8602600650000360200936196

Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: Σιαμπάνης Κωνσταντίνος

  Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR23 0172 0460 0050 4608 8078 223

 

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ: ΑΙΌΛΟΥ 94 ΑΘΉΝΑ 2 ΌΡΟΦΟΣ ΤΚ 10559

Ώρες κοινού καθημερινά: 16:00-22:00

Τηλέφωνο: 2103242957 / 6906763358

Ο ρυθμός εκπαίδευσης στην εταιρία Educated Greeks περιλαμβάνει ένα δίωρο μάθημα (2 ώρες) την εβδομάδα στην τάξη οποιαδήποτε ημέρα και ώρα θέλει ο σπουδαστής μας.
Ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 6 μήνες!
Για να μάθετε σε ποιο επίπεδο πρέπει να φοιτήσετε θα πρέπει να μεταβείτε στην ανάλογη γλώσσα και να πληροφορηθείτε τις ικανότητες χειρισμού της ξένης γλώσσας ανά επίπεδο από το Α1 Στοιχειώδης γνώση έως και το Γ2 Άριστη γνώση!
Ο κάθε σπουδαστής κρίνει ανάλογα με την ικανότητα του να μιλήσει και να χειριστεί την γλώσσα που θέλει να σπουδάσει!
Φυσικά και όχι, μπορούν και οι αλλοδαποί πολίτες της Ελλάδας να λάβουν μέρος στα προγράμματά μας, αρκεί να ομιλούν καλά την ελληνική γλώσσα ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν επαρκώς το μάθημα και να μην συναντούν προβλήματα συνεννόησης με τους καθηγητές!

Ηλεκτρονικής πλατφόρμας Educated Greeks με τα εξής δικαιώματα και παροχές:
1) Επικοινωνία ηλεκτρονικά μεταξύ των σπουδαστών και κάθε τμήματος ξεχωριστά για βοήθεια κατά την ώρα της μελέτης, ανάλυση αποριών, συζήτηση θεμάτων, διεξαγωγή ηλεκτρονικών τεστ και πολλά άλλα βοηθήματα!
2) Επικοινωνία σπουδαστή με τον καθηγητή μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας για επίλυση των αποριών  οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδας!
3)  Διενέργεια ηλεκτρονικών ερευνών για αξιολόγηση των καθηγητών μας κάθε 15 ημέρες σε κάθε τμήμα ώστε η απόδοση  όλων μας να είναι συνέχεια στο μέγιστο!
 4)Συχνά τεστ αξιολόγησης μαθητών ηλεκτρονικά και παράδοση περαιτέρω εργασιών από τους καθηγητές στους μαθητές!
5) Επαναληπτική διδασκαλία με την μέθοδο της ανάρτησης βίντεο τους μαθήματος που βίωσε ο σπουδαστής  στην τάξη κάθε εβδομάδα  και για κάθε μάθημα.  
Με αυτόν τον τρόπο  ο σπουδαστής μπορεί να κάνει επανάληψη το μάθημα που βίωσε στον χώρο του και ενδεχομένος να ανακαλύψει νέες απορίες τις οποίες μπορεί να τις συζητήσει με τους συμμαθητές του και να τις λύσει με τον καθηγητή του!

Για να κάνετε κράτηση θέσης στα προγράμματα εκπαίδευσης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1)
Επιλέγετε πρόγραμμα / γλώσσα που θέλετε να παρακολουθήσετε.
Βήμα 2)
Επιλέγετε εκπαιδευτήριο, επίπεδο και 3 πιθανά δίωρα τμήματα από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Educated Greeks και σας βολεύουν για να παρακολουθήσετε το μάθημα σας στην τάξη!
Βήμα 3)
Καταβάλλεται τα δίδακτρα και κλείνετε την θέσης σας στο πρόγραμμα επιλέγοντας έναν από τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής.(Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής)

Α) Πληρωμή μέσω Pay Pal

Το PayPal είναι μία online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων. Χρησιμοποιείται ευρέως για ασφαλείς συναλλαγές μέσω του Internet. Η εταιρία που το λειτουργεί είναι η ίδια που έχει το eBay και για αυτό οι περισσότερες αγοραπωλησίες στο eBay εξοφλούνται μέσω PayPal.
(Για δημιουργία λογαριασμού pay pal δείτε αναλυτικά την σχετική ερώτηση καθώς περιέχει και οδηγό δημιουργίας λογαριασμού)

 

Β) Πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (viva payments + 3 ευρώ).
Βάζετε τα στοιχεία της κάρτας σας στο αναδυόμενο παράθυρο της viva payments και παργματοποιστε την πληρωμή σας με ασφάλεια και γρήγορα!


Γ) Πληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή αυτοπροσώπως στο εκπαιδευτήριο.

Γ1)Κατάθεση μέσω E banking
Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω E banking θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή ότι επιβαρύνεστε εξολοκλήρου τα έξοδα της τράπεζας και να συμπεριλάβετε στο ποσό κατάθεσης την αμοιβή της τράπεζας ώστε να μας καταβάλετε ακέραιο το ποσό των διδάκτρων του προγράμματος που έχετε επιλέξει!

Γ2)Κατάθεση στο ταμείο ή στο εκπαιδευτήριο μας αυτοπροσώπως
Για κατάθεση στο ταμείο δεν επιβαρύνεστε με κάποια έξτρα έξοδα μεταφοράς εκτός αν κάνετε κατάθεση από διαφορετική τράπεζα από την οποία διατηρούμε λογαριασμούς!

 •  Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες πληρωμής.
 •     Όταν πραγματοποιείτε ολοκλήρωση πληρωμής, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης είτε μέσω καταβολής διδάκτρων στο εκπαιδευτήριο θα πρέπει να καταβάλετε το χρηματικό ποσό εντός 3 ημερών από την ημερομηνία της κράτησής σας,
 • αν δεν γίνει καταβολή εντός της προθεσμίας τότε η κράτηση
 • θα διαγράφεται αυτόματα και θα παραχωρείτε η θέση σε νέο σπουδαστή.
 •     Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε την καταβολή των διδάκτρων σας εντός 3 ημερών, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην διαγραφεί η κράτησή σας και να πραγματοποιήσετε την κατάθεση σας με νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης.
 •     Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω E banking θα πρέπει να επιλέξετε ότι επιβαρύνεστε εξολοκλήρου τα έξοδα της τράπεζας, ώστε να καταβάλετε ακέραιο το ποσό των διδάκτρων του προγράμματος που έχετε επιλέξει!
 •  
 •     Αφού ολοκληρώσετε την κατάθεση θα πρέπει να μας αποστείλετε μήνυμα μέσω Email με τα εξής στοιχεία:
   
 • Ονοματεπώνυμο:
 • Email:
 • πρόγραμμα εκπαίδευσης:
 • Τράπεζα κατάθεσης και αριθμό κατάθεσης / συναλλαγής:

   
 • Εκπαιδευτήρια
 •  
  Διεύθυνση: Αιόλου 94  Αθήνα 2 Όροφος
  Ώρες κοινού καθημερινά: 16:00-22:00
   
  Τηλέφωνο: +306909149190 / 210-3242957
   
  • Εταιρικοί τραπεζικοί λογαριασμοί:
  • Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: Σιαμπάνης Κωνσταντίνος
  • SWIFT: ERDKGRAA
  • 0026.0065.36.0200936196
   GR8602600650000360200936196

 


Ονοματεπώνυμο δικαιούχου:  Σιαμπάνης Κωνσταντίνος

  Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR23 0172 0460 0050 4608 8078 223

 

 

 

Η μελέτη στο σπίτι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ενός σωστά δομημένου προγράμματος εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας ή ενός προγράμματος!
Είναι γεγονός ότι ο κάθε σπουδαστής μέσω της πλατφόρμας μας μπορεί να είναι πολύ πιο αποδοτικός στην μελέτη στο σπίτι εφόσον μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις και απορίες στον καθηγητή του από το χώρο του!
Ο καθηγητής μας θα απαντάει στην ερώτηση του κάθε μαθητή και θα κοινοποιούνται οι απαντήσεις στο ηλεκτρονικό πίνακα της τάξης μέσα στην εφαρμογή Educated Greeks ώστε όλοι οι μαθητές να ενημερώνονται για την νέα απορία που προέκυψε.
Ακόμα οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους online και να βοηθάει ο ένας τον άλλον κατά την διάρκεια της μελέτης τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το μάθημα!

Επίσης η μελέτη στο σπίτι αυξάνετε στην μέγιστη απόδοση μέσω της μεθόδου της ηλεκτρονικής επανάληψης του μαθήματος που βίωσε και διδάχθηκε ο σπουδαστής στην τάξη.
 Κάθε μάθημα βιντεοσκοπείτε και ανεβαίνει στο λογαριασμό του κάθε σπουδαστή έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της επανάληψης του μαθήματος ακριβώς όπως το διδάχθηκε στην τάξη, έτσι θα αφομοιώσει ακόμα καλύτερα την διδαχθείς ύλη και ίσως να του δημιουργηθούν και νέες απορίες για διευκρίνιση!
Αυτονόητα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς το χρόνο μελέτης στο σπίτι καθώς κάθε σπουδαστής διαχειρίζεται το χρόνο του διαφορετικά.
Η παροχή των απαραίτητων εφοδίων και κατευθυντήριων γραμμών για αποδοτικό homework είναι βασικό χαρακτηριστικό της εταιρίας Educated Greeks.
Είμαστε δίπλα σας όταν κάνετε homework, καθώς σας παρέχουμε όλα τα εφόδια για παραγωγική εργασία στο σπίτι όπως: 1)Δειγματικές εκθέσεις 2) Πλάνα εκθέσεων 3) Γλωσσάρια κειμένων.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Η διάφορα μεταξύ της πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας είναι ότι στην πιστωτική δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα μέσα, αρκεί το κόστος των αγορών σας να μην υπερβαίνει το όριο της. Η χρεωστική κάρτα συσχετίζετε με έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο αν έχετε χρήματα και είναι αρκετά για να καλύψετε το κόστος αγορών τότε η μεταφορά του απαιτούμενου ποσού γίνεται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Και οι δυο κάρτες, σας εξυπηρετούν, μόνο που η χρεωστική είναι ποιο ασφαλής γιατί αγοράζετε μόνο με όσα χρήματα έχετε, χωρίς τον φόβο της υπερχρέωσης.

Δημιουργία λογαριασμού PayPal
Βήμα 1: Πηγαίνετε στην σελίδα www.paypal.com και στο link “Sign Up”. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ links που βρίσκονται σε κάποια ιστοσελίδα για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του PayPal. Να πληκτρολογείτε πάντα οι ίδιοι την διεύθυνση της υπηρεσίας στο Browser σας για να είστε σίγουροι ότι δεν θα πέσετε θύμα phishing(Είδος Ηλεκτρονικής Απάτης).

Βήμα 2: Επιλέξτε χώρα στην οποία μένετε και έναν τύπο λογαριασμού που σας ταιριάζει περισσότερο. Στην περίπτωση που πρόκειται να κάνουμε μόνο αγορές από το internet επιλέγουμε τον τύπο, Paypal For You. Πατάμε το κουμπί “Get Started” για να δώσουμε τα περεταίρω στοιχεία.

Βήμα 3: Συμπληρώνουμε έγκυρα στοιχειά μας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, διαβάζουμε του Όρους Χρήσης της υπηρεσίας PayPal και πατάμε το κουμπί “Agree and Create Account”.
Επιβεβαίωση διεύθυνσης email.
Βήμα 4: Μόλις πατήσουμε το κουμπί “Agree and Create Account” θα μεταβούμε σε μια άλλη σελίδα, την οποία αγνοούμε. Παράλληλα η υπηρεσία PayPal θα σου έχει στείλει ένα email με κάποια απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε σε αυτό το βήμα οπότε ανοίξτε το μήνυμα για να έχετε πρόσβαση σε αυτά άμεσα. Από το μενού, πάνω αριστερά, πάμε στο κουμπί “My Account”. Στην δεξιά στήλη επιλεγούμε “Confirm email address”


Βήμα 5: Πηγαίνετε στο email που σας ήρθε από την PayPal και βρείτε έναν κωδικό ενεργοποίησης ο οποίος αναφαίρετε ως CONFIRMATION CODE και έχει την μορφή, ΧΧΧΧ-ΧΧΧΧ-ΧΧΧΧ-ΧΧΧΧ-ΧΧΧΧ. Αντιγράψτε τον και επικολλήστε τον στο παράθυρο που σας εμφανίστηκε στην Ιστοσελίδα της υπηρεσίας PayPal αφού πατήσατε στο link “Confirm email Account”. Ακολούθησε τις εικόνες παρακάτω.

Βήμα 6: Μετά το Βήμα 5 εμφανίζετε μια φόρμα όπως φαίνεται παρακάτω, στην οποία πρέπει να επιλέξετε δυο ερωτήσεις ασφαλείας και να δώσετε απαντήσεις που μόνο εσείς θα γνωρίζετε. Συμπληρώστε την φόρμα και πατήστε “Submit”.
Αν όλα πήγαν όπως πρέπει το email σας έχει επιβεβαιωθεί. Αγνοήστε την σελίδα που εμφανίστηκε μετά το πάτημα του κουμπιού “Submit” και πηγαίνετε πάλι στο μενού και στο κουμπί “My Account”. Ας εξηγήσουμε μερικά πράγματα στην επόμενη εικόνα.
Δήλωση Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας.
Βήμα 7: Καιρός να δηλώσουμε την Κάρτα μας. Πηγαίνετε στο “Link and confirm my debit or credit card” , είναι στην δεξιά στήλη, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα του Βήματος 6. Μόλις πατήσετε το κουμπί “Link and confirm my debit or credit card” θα δείτε μια σελίδα όπως στην εικόνα παρακάτω. Συμπληρώστε τα στοιχεία της Κάρτας σας και πατήστε “Continue”. Μην ανησυχείτε είναι απολύτως ασφαλές! Η σελίδα είναι κρυπτογραφημένη και το ενδεχόμενο υποκλοπής, αποκλείεται.

Αν η Κάρτα σας είναι αποδεκτή από την υπηρεσία PayPal θα εμφανιστεί το μήνυμα που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Τώρα πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο Τραπεζικό κατάστημα από την οποία έχει εκδοθεί η Κάρτα σας και να ζητήσετε την Κίνηση του λογαριασμού της συγκεκριμένης κάρτας. Εκεί θα βρείτε μια χρέωση 1,5 Ευρώ από το PayPal τα οποία χρήματα θα σας επιστραφούν στην πρώτη αγορά που θα κάνετε. Ως περιγραφή της χρέωσης θα βρείτε έναν τετραψήφιο αριθμό. Αυτός είναι ο αριθμός που απαιτείτε για να επιβεβαιώσετε ότι όντος είστε εσείς ο κάτοχος της.

Βήμα 8: Αφού έχετε πάει μια βόλτα μέχρι την τράπεζα και έχετε στα χέρια σας τον τετραψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης, συνδεθείτε στο λογαριασμό PayPal που δημιουργήσατε και πηγαίνετε στην αριστερή στήλη και στο link “Confirm my debit or credit card”.
Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε τον τετραψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης και πατήστε “Confirm Card.

Βήμα 9: Αυτό ήταν, δεν υπάρχουν αλλά βήματα έχουμε τελειώσει και είστε έτοιμοι να κάνετε τις αγορές σας Online και με ασφάλεια. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να πληρώσετε είναι το email σας και το password του λογαριασμού του PayPal σας. Κρατήστε το password σας ασφαλές και μην το κοινοποιήσετε σε κανέναν, ακόμα και στο ίδιο το PayPal.

Αν έχετε κάνει κράτηση ήδη μια φορά μέσω τραπεζικής κατάθεσης και δεν καταφέρατε να πραγματοποιήσετε την κατάθεσή σας στην τράπεζα εγκαίρως (εντός 2 ήμερων) για οποιαδήποτε λόγο, το πρόγραμμα δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε είσοδο στην εφαρμογή και θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά!

Στην περίπτωση που έχει κλειδώσει ο λογαριασμός σας και δεν μπορείτε να εισέλθετε στην εφαρμογή λόγω μη καταβολής των διδάκτρων εγκαίρως , θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή να στείλετε μήνυμα στα Email της εταιρίας μας!
Επίσης μπορείτε να προσέλθετε και να γραφτείτε αυτοπροσώπως στα εκπαιδευτικά κέντρα στα οποία έχουν ανοίξει θέσεις συμμέτοχης και είναι υπεύθυνα για τις εγγραφές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενδιαφέρεστε!

Το μάθημα θα αναρτάται στο λογαριασμό του κάθε χρήστη και θα παραμένει μέχρι το επόμενο μάθημα οπού και θα ανανεώνεται!
 Δικαίωμα προβολής των μαθημάτων θα έχουν μόνο οι σπουδαστές της εταιρίας Educated Greeks!
Με αυτόν τον τρόπο ο σπουδαστής θα μπορεί να κάνει επανάληψη το μάθημα που διδάχτηκε στην τάξη και να ξαναδεί όποια σημεία θέλει ώστε να σημειώσει νέες απορίες που μπορεί να του προέκυψαν.
Έπειτα ο κάθε σπουδαστής θα μπορεί να αναρτήσει όλες τις ερωτήσεις/απορίες του σχετικά με το μάθημα στον τοίχο ερωτήσεων του κάθε τμήματος ή να ρωτήσει κατευθείαν τον καθηγητή του.
  Οι ερωτήσεις θα απαντώνται από τους καθηγητές το συντομότερο δυνατόν!
Ο συγκεκριμένος επαναληπτικός τρόπος εκπαίδευσης μεγιστοποιεί την απόδοση του μαθήματος αλλά και της μελέτης στο σπίτι κάνοντας το κάθε λεπτό ενός πολυάσχολου ενήλικα να αποδίδει και να το εκμεταλλεύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό!
Αυτή η μέθοδος ισχύει και στην περίπτωση που ο σπουδαστής χάσει το μάθημα του για κάποιο λόγο και δεν μπορέσει να το παρακολουθήσει.
Έτσι θα μπορεί να μπει μέσα στην πλατφόρμα και να το διδαχθεί ηλεκτρονικά μέσα από την εφαρμογή μας!
Στην Εταιρία Educated Greeks δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!!!

Σε καμιά περίπτωση η παρακολούθηση των μαθημάτων ηλεκτρονικά δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για απουσία από την τάξη, καθώς η φυσική διδασκαλία στην τάξη δεν συγκρίνεται με την αποκλειστική ηλεκτρονική διδασκαλία σε καμιά περίπτωση.
Ο συνδυασμός και των 2 τρόπων εκμάθησης είναι ανυπέρβλητα αποδοτικός και βοηθάει στη καλύτερη δυνατή αφομοίωση όλης της ύλης!

Αν δεν γίνει εφικτό να σας κατατάξουμε σε τμήμα της επιλογής σας τότε ενημερώνεστε άμεσα τηλεφωνικά για το αν θα θέλατε να συμμετάσχετε σε κάποια άλλη εναλλακτική ώρα που υπάρχει διαθέσιμη θέση.
Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε σας επιστρέφονται τα χρήματα σας άμεσα και έπειτα μπαίνετε σε σειρά προτεραιότητας ώστε να  σας ενημερώσουμε για την έναρξη του επόμενου κύκλου προγραμμάτων, έτσι θα εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας στην ώρα και ημέρα που επιθυμείτε!

Όχι δεν υπάρχουν μαθήματα E-learning.
 Παρόλο που δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές μας να παρακολουθήσουν το μάθημά τους με την μορφή της ηλεκτρονικής επανάληψης από το σπίτι, δεν προωθούμε ούτε υποστηρίζουμε καθαρά την μορφή του E-learning μαθήματος.
Η δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος ηλεκτρονικά αποσκοπεί στην επανάληψη του μαθήματος αλλά και στην κάλυψη του μαθήματος στην περίπτωση που δεν μπορέσει να το παρακολουθήσει ο σπουδαστής στην τάξη!
Γενικά δεν υποστηρίζουμε την εκπαίδευση μόνο ηλεκτρονικά ή μόνο στην τάξη!
Υποστηρίζουμε τον συνδυασμό της φυσικής και της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης με την μοναδικότητα που καινοτόμα συνδυάζει η εφαρμογή Educated Greeks!
 Παρόλα αυτά είναι στη διακριτική ευκαίρια του κάθε σπουδαστή αν θέλει να παρακολουθεί τα μαθήματα κάποιες φορές ηλεκτρονικά λόγω έλλειψης χρόνου και διαφόρων άλλων εμποδίων που συναντά κάθε ενήλικας σήμερα!

Μια φορά το μήνα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικό διαγώνισμα από το οποίο και θα εξακριβώνουμε ποια είναι τα κενά του κάθε σπουδαστή και αν αφομοιώθηκε σωστά η προηγούμενη διδακτέα ύλη!
Μετά από κάθε μηνιαίο διαγώνισμα θα αφιερώνεται από τον καθηγητή ένα μάθημα καθαρά σε μια επανάληψη του προηγούμενου μήνα κάνοντας μια αναφορά στα σημεία που παρατηρήθηκε ότι υστερεί το τμήμα βάση των διαγωνισμάτων!

Με την καινοτόμο μέθοδο της ηλεκτρονικής επανάληψης/ εκμάθησης ο κάθε μαθητής θα μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας μας.
Όμως ακόμη και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να παρακολουθεί την ροή των μαθημάτων σε εβδομαδιαίο στάδιο καθότι τα μαγνητοσκοπημένα μαθήματα παραμένουν στον λογαριασμό του κάθε χρήστη  μέχρι το επόμενο μάθημα όπου και ανανεώνονται με τα αντίστοιχα νέα μαθήματα του κάθε τμήματος!
Ο συνεχής έλεγχος της ποιότητας των υπηρεσιών μας είναι βασική προϋπόθεση της εταιρίας Educated Greeks και στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση όλων μας σε κάθε τομέα!
Έτσι έχουμε καινοτομήσει για ακόμη μια φορά και μέσω ειδικών ερευνών που στέλνονται κάθε 30 ημέρες στους μαθητές ηλεκτρονικά κάνουμε εξειδικευμένες ερωτήσεις και δίνουμε την δυνατότητα στους σπουδαστές μας να έχουν τον έλεγχο στην αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών διδασκαλίας από τους καθηγητές μας κατά την την διάρκεια της φοίτησής τους!

Ζητάμε από τους σπουδαστές μας να είναι απόλυτα αυστηροί στην κρίση τους και να μην επηρεάζονται από την φιλική διάθεση των καθηγητών μας και από την ωραία σχέση που αναπτύσσεται στην τάξη, αλλά να μας κρίνουν καθαρά για την απόδοση της διδασκαλίας και όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών μας!
Στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι!

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες πληρωμής.

 •     Όταν πραγματοποιείτε ολοκλήρωση πληρωμής, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης είτε μέσω καταβολής διδάκτρων στο εκπαιδευτήριο θα πρέπει να καταβάλετε το χρηματικό ποσό εντός 3 ημερών από την ημερομηνία της κράτησής σας, αν δεν γίνει καταβολή εντός της προθεσμίας τότε η κράτηση θα διαγράφεται αυτόματα και θα παραχωρείτε η θέση σε νέο σπουδαστή.
 •     Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε την καταβολή των διδάκτρων σας εντός 3 ημερών, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην διαγραφεί η κράτησή σας και να πραγματοποιήσετε την κατάθεση σας με νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης.
 •     Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω E banking θα πρέπει να επιλέξετε ότι επιβαρύνεστε εξολοκλήρου τα έξοδα της τράπεζας, ώστε να καταβάλετε ακέραιο το ποσό των διδάκτρων του προγράμματος που έχετε επιλέξει!
 • Εκπαιδευτήριο Δήμου Αθηναίων:
   
 •  

  Διεύθυνση: Αιόλου 94 Αθήνα 2 Όροφος
  Τηλέφωνο: +306909149190 / 210-3242957
  Email: [email protected]
   Ώρες κοινού
  Δευτέρα- Παρασκευή : 16:00-22:00

   

  Ώρες επικοινωνίας τηλεφωνικού κέντρου: 16:00-22:00

 •  
 •  Αφού ολοκληρώσετε την κατάθεση θα πρέπει να μας αποστείλετε μήνυμα μέσω Email με τα εξής στοιχεία:
   
 • Ονοματεπώνυμο:
 • Email:
 • πρόγραμμα εκπαίδευσης:
 • Τράπεζα κατάθεσης και αριθμό κατάθεσης / συναλλαγής:
   

    

Εταιρικοί τραπεζικοί λογαριασμοί:


Ονοματεπώνυμο δικαιούχου:  Σιαμπάνης Κωνσταντίνος

  Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR23 0172 0460 0050 4608 8078 223

 •  
  • Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: Σιαμπάνης Κωνσταντίνος
  • SWIFT: ERDKGRAA
  • 0026.0065.36.0200936196
   GR8602600650000360200936196

 

Η αγγλική γλώσσα, η οποία μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας, της ψυχαγωγίας, της αεροναυτιλίας και της ραδιοεπικοινωνίας, και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Αποτελεί μία από τις συνολικά έξι επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία από τις 23 επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική γλώσσα και την πρώτη ως ξένη γλώσσα με ποσοστό 51%, τη μοναδική επίσημη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς.
Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα. Θεωρείται η γλώσσα του εμπορίου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών., ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για μεταπτυχιακές σπουδές και την εξεύρεση εργασίας. Σήμερα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο τη μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.

Επίπεδο αγγλικών Α1)
Το επίπεδο Α1 ειναι το τμήμα της εισαγωγής στην γλώσσα, κατά τη διάρκεια του οποίου διδάσκονται οι βασικές δομές της γραμματικής της γλώσσας καθώς επίσης γίνονται και τα πρώτα μαθήματα φωνητικής.
Ο υποψήφιος αναμένεται να κατανοεί προτάσεις και συνηθισμένες εκφράσεις που έχουν άμεση σχέση με τις εμπειρίες του (π.χ. πληροφορίες για τον εαυτό του και την οικογένειά του, για αγορές, την εργασία, το άμεσο περιβάλλον) αλλά και σύντομες αγγελίες από το ραδιόφωνο ή μηνύματα στο τηλέφωνο. Είναι σε θέση να διακρίνει τις σημαντικότερες πληροφορίες από σύντομα δημοσιογραφικά άρθρα, αγγελίες που αναφέρονται σε καθημερινά θέματα και πινακίδες σε δημόσιους χώρους.
Επίπεδο αγγλικων Α2)
Στο επίπεδο Α2 ο υποψήφιος θα μπορεί να κατανοεί και χρησιμοποιεί βασικές φράσεις και εκφράσεις της καθημερινής γλώσσας, θα Μπορεί να συστηθεί και να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις που αφορούν τον ίδιο και να συνδιαλέγεται με άτομα που έχουν τα Αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα και μιλούν αργά και καθαρά!

 

Στο επίπεδο Β1 ο μέσος χρήστης Αγγλικών θα πρέπει να:
Κατανοεί το κύριο νόημα οδηγιών ή δημοσίων ανακοινώσεων.
Χειριστεί τις περισσότερες καταστάσεις που θα βιώσει ταξιδεύοντας σε μία αγγλόφωνη χώρα.
Κάνει απλές ερωτήσεις και να μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις επαγγελματικού ενδιαφέροντος
Συντάσσει επιστολές επάνω σε γνωστά θέματα.
Η προετοιμασία σας για την εξέταση ΡΕΤ σας παρέχει όλες τις παραπάνω πρακτικές γλωσσικές δεξιότητες.
Η εξέταση ΡΕΤ απαρτίζεται από τρεις ενότητες- Reading/Writing, Listening και Speaking:
Reading/Writing (Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 30 λεπτά
Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα από πινακίδες, φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά. Θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να χειριστείτε άγνωστες λέξεις και δομές με βάση κάποια στρατηγική σε μια ποικιλία ασκήσεων που περιλαμβάνει σύνταξη σύντομου μηνύματος, έκθεσης ή κάποιας επιστολής 100 περίπου λέξεων καθώς και μία άσκηση παράθεσης της σημασίας κάποιας πρότασης με εναλλακτικό τρόπο.
Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 30 λεπτά
Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να αποδείξετε την ικανότητά σας να κατανοήσετε ηχογραφημένο υλικό όπως ανακοινώσεις και διαλόγους πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε τις παρεχόμενες πληροφορίες και να αξιολογείτε τις στάσεις και τις προθέσεις των ομιλητών.
Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): έως 10 λεπτά
Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να συμμετάσχετε σε συζήτηση κάνοντας απλές ερωτήσεις και απαντώντας αντίστοιχα αναπτύσσοντας θέματα που αφορούν προτιμήσεις και αντιπάθειές σας. Οι προφορικές εξετάσεις πραγματοποιούνται συνήθως ανά ζεύγος υποψηφίων.
Βαθμολόγηση
Το 50% της συνολικής βαθμολογίας της εξέτασης προέρχεται από την ενότητα Reading/Writing, ενώ οι ενότητες Listening και Speaking δίνουν από 25% επί του συνολικού βαθμού η κάθε μία.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα τους στη σελίδα Cambridge ESOL Results Online
Υπάρχουν τρεις βαθμίδες επιτυχίας, οι Pass, Pass with Merit και Pass with Distinction.
Οι υποψήφιοι που δεν φτάνουν κάποια από τις παραπάνω βαθμίδες αλλά επιδεικνύουν γνώση που αντιστοιχεί στο αμέσως προηγούμενο επίπεδο γλωσσομάθειας από αυτό του Cambridge English: Preliminary (PΕΤ) (Council of Europe Level B1) λαμβάνουν πιστοποίηση για το επίπεδο Α2.
Μόνο οι υποψήφιοι με ποσοστό επιτυχίας που δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο Α2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR) θα κατατάσσονται στη βαθμίδα Fail.
Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν αναλυτικό δελτίο απόδοσης για κάθε εξεταστική ενότητα.
Τα γραπτά των υποψηφίων αποστέλλονται στο Cambridge ESOL για διόρθωση και βαθμολόγηση και τα αποτελέσματα αποστέλλονται πίσω στα εξεταστικά κέντρα. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματά σας, απευθυνθείτε στο κέντρο μέσω του οποίου δηλώσατε συμμετοχή στις εξετάσεις.
PTE General Level 2: Intermediate Communication
Σε ποιους απευθύνονται αυτές οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις αυτές είναι κατάλληλες για υποψηφίους επιπέδου αγγλικών Intermediate που χρησιμοποιούν τη γλώσσα για τις σπουδές, την εργασία, τα ταξίδια και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.
Οι υποψήφιοι καλούνται να κατανοήσουν και να εκφράσουν προφορικά και γραπτά πληροφορίες, ιδέες, συναισθήματα, απόψεις και κοινές συναλλαγές σε καθημερινές καταστάσεις χρησιμοποιώντας απλή προφορική και γραπτη γλώσσα.
Ποια είναι η δομή αυτών των εξετάσεων;
Οι εξετάσεις αποτελούνται από τα γραπτά (1 ώρα και 35 λεπτά) και τα προφορικά (12 λεπτά). Τα γραπτά απαρτίζονται από έξι ασκήσεις συνδεδεμένες με ένα θέμα το οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να αναπτύξουν.
Tasks 1 και 2: Listening – Ακουστική (γραπτά)
Οι ασκήσεις 1 και 2 περιλαμβένουν 2 ακουστικά κείμενα μαγνητοφωνημένα σε κασέτα. Οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν κάποια από τα παρακάτω:
Να ακολουθήσουν οδηγίες κατεύθυνσης ή να προσανατολιστούν σε χάρτη.
Να αναγνωρίσουν εικόνες και ανθρώπους βασισμένοι σε πληροφορίες που άκουσαν από την κασέτα.
Να αναγνωρίσουν λέξεις, φράσεις ή αριθμούς βασισμένοι σε πληροφορίες που άκουσαν από την κασέτα.
Να συμπληρώσουν με μία ή δύο λέξεις απαντήσεις σε ερωτήσεις και προτάσεις σχετικές με το κείμενο.
Να συμπληρώσουν ένα πίνακα ή πλέγμα, διάγραμμα, χάρτη ή εικόνα.
Να χαρακτηρίσουν προτάσεις σχετικές με μία εικόνα ή κείμενο ως σωστές ή λάθος.
Task 3: Explanatory Writing – Επεξηγηματική Συγγραφή (γραπτά).
Η άσκηση αυτή περιλαμβάνει ένα μήνυμα, σημείωμα, e-mail ή κάρτα που περιέχει οδηγίες και κατευθύνσεις ως απάντηση σε μια πρόσκληση ή προταση για συνάντηση και η οποία συνδέεται με το θέμα του test, ως απάντηση σε ένα σύνολο οδηγιών, γραπτών εντολών, εικόνων και άλλων οπτικών ερεθισμάτων.
Task 4: Discourse Management – Διαχείρηση Διαλόγου.(γραπτά)
α) Οι υποψήφιοι διαβάζουν και αντιστοιχούν ερωτήσεις και απαντήσεις σε ένα διάλογο.
β) Βασιζόμενοι σε μια σειρά εικόνων που απεικονίζουν διαφορετικές επικοινωνιακές καταστάσεις οι υποψήφιοι επιλέγουν την κατάλληλη απάντηση από ένα σύνολο επιλογών.
Task 5: Reading – Ανάγνωση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι διαβάζουν μέχρι και 3 κείμενα των 600 περίπου λέξεων συνολικά και καλούνται να ολοκληρώσουν μερικά από τα παρακάτω:
Επιλέγουν ή απομονώνουν πληροφορίες από ένα κείμενο και τις μεταφέρουν σε ένα διάγραμμα, χάρτη, εικόνα, πίνακα ή πλέγμα.
Βάζουν σε λογική σειρά εικόνες, σκίτσα ή προτάσεις ανάλογα με τις πληροφορίες του κειμένου
χαρακτηρίζουν προτάσεις σχετικές με μια εικόνα ή κείμενο ως σωστές ή λάθος.
Αντιστοιχούν κείμενα με εικόνες.
Αντιστοιχούν κείμενα με τίτλους ή επικεφαλίδες.
Απαντούν με μια ή δύο λέξεις ή σύντομες φράσεις σε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με το κείμενο.
Task 6: Writing – Έκθεση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν ένα ανεπίσημο περιγραφικό ή αφηγηματικό σημείωμα σε χρόνο ενεστώτα, αόριστο ή μέλλοντα βασιζόμενοι σε ένα σύνολο από οδηγίες και οπτικά ερθίσματα όπως:
Ένα προσωπικό γράμμα σε ένα φίλο που περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά ή δραστηριότητες και ιδέες, συναισθήματα και προσωπικές σκέψεις.
Να δώσουν πληροφορίες για ένα καθημερινό περιστατικό ή θέμα στη χώρα του υποψηφίου
ένα ημερολόγιο για φίλο/η όπου περιγράφονται συγκεκριμένα περιστατικά ή δραστηριότητες και ιδέες, συναισθήματα και προσωπικές σκέψεις.
Μια ιστορία.
Προφορική Εξέταση
Οι υποψήφιοι πρέπει να επιδείξουν ότι:
Μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους και για διαφορετικές πτυχές της ζωής τους καθώς και καθημερινά ζητήματα.
Μπορούν να πάρουν μέρος σε μια απλή συζήτηση, να περιγράψουν ελπίδες, σχέδια, φιλοδοξίες και όνειρα, να δικαιολογήσουν απόψεις, συναισθήματα και αντιδράσεις, εμπειρίες και γεγονότα μπορούν να πάρουν μέρος σε μια απλή συζήτηση και να μεταφέρουν συναισθήματα, αντιδράσεις,
προσωπικές απόψεις και συμβουλές.
Οπτικό υλικό θα δοθεί στους υποψηφίους οι οποίοι θα κληθούν να το συσχετίσουν με καταστάσεις, βασισμένοι στις προσωπικές τους εμπειρίες
B.C.C.E.
Το BCCE™ είναι επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β1, όπως αυτό ορίζεται από το CEFR. Διεξάγεται διεθνώς και αναπτύσσεται από το Hellenic American University, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα υπαγόμενο στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Το BCCE™ είναι κατάλληλο για εφήβους και ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν να αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν βασικές επικοινωνιακές λειτουργίες στην Αγγλική γλώσσα αλλά, ταυτόχρονα, δεν είναι προετοιμασμένοι για ανώτερου επιπέδου εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στην εξέταση BCCE™ αποκτούν ένα πιστοποιητικό το οποίο τεκμηριώνει το επίπεδο των Αγγλικών τους για εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς ή προσωπικούς στόχους.
Στην Ελλάδα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) έχει τοποθετήσει το BCCE™ στο επίπεδο της Μέτριας Γνώσης και το έχει αναγνωρίσει ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για την πραγματοποίηση προσλήψεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το πιστοποιητικό BCCE™ μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη βασικής γλωσσικής ικανότητας στον ιδιωτικό τομέα και για περαιτέρω σπουδές.
PET
Η εξέταση ΡΕΤ καλύπτει και τις τέσσερεις γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία. Μέσα από μια δημοφιλή μέθοδο ανάπτυξης και βελτίωσης των γλωσσικών ικανοτήτων που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πρακτικής εξάσκησης σε πολυάριθμες καθημερινές καταστάσεις που σχετίζονται με τη δουλειά, τις σπουδές και την αναψυχή, προετοιμάζεστε για την εξέταση με τρόπο λειτουργικό, ευχάριστο και ρεαλιστικό.
Το ΡΕΤ αντικατοπτρίζει τη χρήση της γλώσσας στην καθημερινή ζωή.
Είναι το ΡΕΤ η εξέταση για εσας;
Επικοινωνείτε με ευχέρεια στα αγγλικά σε καθημερινές καταστάσεις;
Διαβάζετε απλά κείμενα ή άρθρα περιοδικών;
Συντάσσετε επιστολές που αφορούν σε γνωστά/συνηθισμένα θέματα;
Εάν τα παραπάνω περιγράφουν τις τωρινές σας δεξιότητες ή το επίπεδο δεξιοτήτων στο οποίο στοχεύετε, τότε το ΡΕΤ είναι η κατάλληλη εξέταση για εσάς.
Τι σας προσφέρει το ΡΕΤ;
Η απόκτηση του ΡΕΤ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:
Το πιστοποιητικό ΡΕΤ ισχύει εφ’όρου ζωής. Το ΡΕΤ είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές
Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι οργανισμοί αναγνωρίζουν επίσημα το ΡΕΤ ως ένα βασικό πιστοποιητικό Αγγλικών
Παρότι το ΡΕΤ είναι πιστοποιητικό γνώσεων βασικού επιπέδου, σας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας στη χρήση των Αγγλικών και αποτελεί ένα ιδανικό βήμα για να προχωρήσετε και σε εξετάσεις για υψηλοτέρου επιπέδου πιστοποιητικά όπως το First Certificate in English (FCE)
Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης του PΕΤ σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα Αγγλικά σας με αυτοπεποίθηση. Η εξέταση ΡΕΤ χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο
Επειδή η εξέταση ΡΕΤ καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.
Πού θα σας βοηθήσει το πιστοποιητικό PΕΤ;
Το ΡΕΤ κατατάσσεται στο επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις σύγχρονες Γλώσσες (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση.

 

Οι μαθητές στο επίπεδο Β 2 θεωρείται ότι είναι σε θέση να χειριστούν τις βασικές δομές της Αγγλικής γλώσσας με αρκετή σιγουριά, επιδεικνύοντας ευρεία γνώση λεξιλογίου και χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες επικοινωνιακές δεξιότητες σε πολλές κοινωνικές περιστάσεις.

F.C.E. (Lower του Πανεπιστημίου του Cambridge)
Η εξέταση για το First Certificate in English είναι αυτή με τις περισσότερες συμμετοχές από όλες τις εξετάσεις του Cambridge ESOL.
Αντιστοιχεί στο επίπεδο B2 του Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

E.C.C.E. (Lower του Πανεπιστημίου του Michigan)
Το Examination for the Certification of Competency in English είναι πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας και είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ σε επίπεδο B2. Απονέμεται από το πανεπιστήμιο της πολιτείας του Michigan, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της γλωσσικής έρευνας. Οι εξετάσεις αποτελούνται από τέσσερις ενότητες.
Οι τρεις πρώτες ενότητες συνιστούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται όλες την ίδια μέρα. Οι γραπτές εξετάσεις διαρκούν συνολικά μαζί με τις οδηγίες 3 ώρες. Τα γραπτά αποστέλλονται στο Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και βαθμολογούνται. Οι βαθμολογίες από όλα τα επιμέρους τμήματα των εξετάσεων ECCE συμψηφίζονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να επιτύχει κανείς στις εξετάσεις πρέπει να συγκεντρώνει γενικό βαθμό από όλα τα μέρη του τεστ και όχι από το κάθε ένα ξεχωριστά.
MSU-CELC (του Πανεπιστημίου του Michigan State)
Το MSU-CELC είναι πιστοποίηση αγγλικών από το κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan. Είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ και αντιστοιχεί στο επίπεδο B2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Οι εξετάσεις διενεργούνται δύο φορές το χρόνο (Μάιο-Δεκέμβριο).
Κάθε μέρος της εξέτασης μετράει για 25 βαθμούς (το Writing και το Grammar υπολογίζονται ενιαία). Για να περάσει ένας υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 60/100 σε όλη την εξέταση και τα επιμέρους scores σε κάθε section να είναι άνω των 12. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται συνήθως μέσα σε ένα μήνα.
PTE General Level 3: Upper Intermediate Communication
Σε ποιους απευθύνονται αυτές οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις αυτές απευθύνονται σε υποψηφίους που χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν αγγλικά επιπέδου Upper Intermediate για την προσωπική, κοινωνική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους ζωή. Οι υποψήφιοι καλούνται να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν κατάλληλα για συγκεκριμένο σκοπό, πληροφορίες και απόψεις γραπτά και προφορικά, όπως απαιτείται σε μια πληθώρα καταστάσεων εκπαίδευσης, εργασίας, καθημερινότητας και ψυχαγωγίας στην καθημερινή ζωή.
Ποια είναι η δομή των εξετάσεων;
Οι εξετάσεις αποτελούνται από τα γραπτά (2 ώρες) και τα προφορικά (12-15 λεπτά). Τα γραπτά απαρτίζονται από 5 ασκήσεις που συνδέονται με ένα θέμα το οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να αναπτύξουν.
Tasks 1 και 2: Listening – Ακουστική (γραπτά)
Οι ασκήσεις 1 και 2 περιλαμβάνουν 2 ακουστικά κείμενα πάνω στα οποία οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν κάποιες από τις παρακάτω ασκήσεις:
Να ακολουθήσουν οδηγίες και κατευθύνσεις
Να συμπληρώσουν με σύντομες φράσεις κάποιες πληροφορίες που ακούγονται στην κασέτα
Να γράψουν από μια μέχρι τέσσερις λέξεις, ως απαντήσεις σε ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με το κείμενο
Να συμπληρώσουν προτάσεις σχετικά με πληροφορίες του κειμένου
Να συμπληρώσουν ένα πίνακα ή πλέγμα, διάγραμμα, χάρτη ή εικόνα Να χαρακτηρίσουν προτάσεις σχετικά με μια εικόνα ως σωστές ή λάθος
Task 3: Reading and Integrated Reading & Writing – Ανάγνωση και Συνδιαστική Ανάγνωση και Γραφή (γραπτά)
α) Η πρώτη άσκηση περιλαμβάνει την ανάγνωση και την επεξεργασία πληροφοριών ώστε να συμπληρώσουν μια άσκηση όπως η κατανόηση του γενικού νοήματος του κειμένου ή να καταγράψουν σύντομα σχόλια
β) Η δεύτερη άσκηση περιλαμβάνει ανάγνωση, εντοπισμό και σύνθεση των σχετικών πληροφοριών προκειμένου να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Οι γραπτές απαντήσεις μορεί να συμπεριλαμβάνουν απάντηση συμμετοχής σε ένα διαγωνισμό με τη μορφή έκθεσης, τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου με χώρο για επιπλέον σχόλια και απόψεις, τη σύνταξη μιας αναφοράς, παρεμφερούς περίληψης, δημόσιας ανακοίνωσης ή επιστολής.
Task 4: Reading – Ανάγνωση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι διαβάζουν μέχρι και τρια κείμενα περλιπου 800 λέξεων σε σύνολο και καλούνται να ολοκληρώσουν μερικές από τις παρακάτω ασκήσεις:
Να συγκρίνουν, να επιλέξουν και απομονώσουν πληροφορίες από τα κείμενα και να τις μεταφέρουν σε ένα διάγραμμα, χάρτη εικόνα, πίνακα ή πλέγμα.
Να βάλουν σε λογική σειρά εικόνες, σκίτσα ή προτάσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες του κειμένου.
Να χαρακτηρίσουν προτάσεις σχετικές με μια εικόνα ή κείμενο ως σωστές ή λάθος.
Να αντιστοιχήσουν κείμενα με εικόνες.
Να αντιστοιχίσουν κείμενα με τίτλους ή επικεφαλίδες.
Να σημειώσουν ή να καταγράψουν σε λίστα πληροφορίες από το κείμενο.
Να σημειώσουν φράσεις ή σύντομες προτάσεις ως απάντηση σε ερωτήσεις/σχόλια.
Να αποδώσουν το νόημα των λέξεων μέσα στο κείμενο.
Task 5: Writing – Έκθεση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν ένα από τα παρακάτω:
Μια ανεπίσημη επιστολή ή άλλη μορφή έκθεσης που μπορεί να είναι περιγραφική, αφηγηματική ή επεξηγηματική
μια έκθεση ιδεών ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο και/ή ερώτηση, π.χ. Οι τουρίστες καταστρέφουν τις περιοχές που επισκέπτονται. Αναπτύξτε.
Προφορική Εξέταση
Τα προφορικά διεξάγονται από ένα συνομιλητή και τον αξιολογητή. Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε ζευγάρια των δύο και καλούνται να ρωτήσουν και να απαντήσουν σε μεταξύ τους συζήτηση, όπως και να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις και του εξεταστή-συνομιλητή.
Οι υποψήφιοι καλούνται να επιδείξουν πως μπορούν:
Να μιλήσουν για διαφορετικές πτυχές της προσωπικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους ζωής.
Να συμμετέχουν σε συζήτηση και να εκφράζουν καθώς και να αναπτύσσουν σχόλια για γεγονότα, περιγραφές και επεξηγήσεις.
Να πάρουν μέρος σε συζήτηση και να εκφράζουν καθώς και να συζητούν ιδέες, απόψεις με επεξηγήσεις.
Να αναπτύσσουν επιχειρήματα, να εκφράζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και να δίνουν συμβουλές.

C.A.E. (Advanced του Πανεπιστημίου του Cambridge)
Το Certificate in Advanced English αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι μαθητές στο επίπεδο αυτό θεωρείται ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις δομές των αγγλικών με ευκολία και άνεση. Στο επίπεδο αυτό, οι μαθητές θεωρείται ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις περισσότερες περιστάσεις που μπορούν να προκύψουν σε αγγλόφωνη χώρα, σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης.
Συνήθως οι υποψήφιοι χρειάζονται περίπου 8 επιπλέον μήνες, αφού περάσουν στις εξετάσεις του FCE προκειμένου να επιτύχουν και σε αυτό το επίπεδο.
A.L.C.E. (Advanced του Πανεπιστημίου του Michigan)
Το Advanced Level Certificate in English παρέχει αναγνωρισμένη πιστοποίηση στον κάτοχό του, ότι μπορεί να επικοινωνήσει σε πολύ καλό επίπεδο αγγλικών στον εργασιακό ή ακαδημαϊκό τομέα. Αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Οι εξετάσεις για το Α.L.C.E. αποτελούνται από τέσσερις ενότητες.
PTE General Level 4: Advanced Communication
Σε ποιους απευθύνονται αυτές οι εξετάσεις;
Αυτές οι εξετάσεις απευθύνονται σε υποψηφίους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αγγλικά επιπέδου Advanced για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς ή να εισαχθούν σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια.
Οι υποψήφιοι καλούνται να αντιληφθούν το σαφές και υπονοούμενο νόημα ενός εκτεταμένου εύρους πολύπλοκης γραπτής και προφορικής επικοινωνίας κοινωνικού, ακαδημαϊκού και επαγγελματικού επιπέδου, και να εκφράσουν εμπειρίες, απόψεις και συμπεριφορές επακριβώς, κατάλληλα, ευέλικτα και αποτελεσματικά σε προφορική και γραπτή μορφή.
Ποια είναι η δομή των εξετάσεων;
Οι εξετάσεις αποτελούνται από τα γραπτά (2 ώρες και 30 λεπτά) και τα προφορικά (12-15 λεπτά). Τα γραπτά απαρτίζονται από 5 ασκήσεις που συνδέονται με ένα θέμα το οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να αναπτύξουν.
Tasks 1 και 2: Listening – Ακουστική (γραπτά)
Οι ασκήσεις 1 και 2 περιλαμβάνουν 2 ακουστικά κείμενα και οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν κάποιες από τις παρακάτω ασκήσεις:
Να κρατήσουν σύντομες σημειώσεις για τις κύριες πληροφορίες που ακούγονται στην κασέτα και να τα αναταξινομήσουν όπου χρειάζεται.
Να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που λείπουν από τον προφορικό διάλογο.
Να αναγνωρίσουν σημεία ή χαρακτηριστικά του συνοδευτικού γραπτού κειμένου που συνδέεται με τις πληροφορίες ή τις ιδέες που ακούγονται στην κασέτα.
Να συμπληρώσουν έναν πίνακα ή πλέγμα, διάγραμμα, χάρτη ή εικόνα με τις κατάλληλες γενικές ή συγκεκριμένες πληροφορίες από τον προφορικό διάλογο.
Να χαρακτηρίσουν σχόλια σχετικά με μια εικόνα ή κείμενο ως σωστά ή λάθος.
Να καταγράψουν απαντήσεις σε ερωτήσεις.
Να γράψουν περιληπτικά τις πληροφορίες του προφορικού κειμένου.
Να γράψουν σχόλια και να δώσουν εμπεριστατομένες απαντήσεις για διαφορετικές πτυχές του προφορικου διαλόγου.
Task 3: Reading and Integrated Reading & Writing – Ανάγνωση και Συνδιαστική Ανάγνωση και Γραφή. (γραπτά)
α) Η πρώτη άσκηση περιλαμβάνει την ανάγνωση και την επεξεργασία πληροφοριών ώστε να συμπληρώσουν μια άσκηση όπως να καταγράψουν σύντομα σχόλια ή να κάνουν μια περίληψη.
b) Η δεύετρη άσκηση περιλαμβάνει την ανάγνωση, ανάλυση, ερμηνεία και σύνθεση των σχετικών πληροφοριών και δεδομένων ενός ή περισσοτέρων κειμένων διαφορετικού ύφους.
Οι γραπτές απαντήσεις μπορεί να συμπεριλαμβάνουν τη σύνταξη πολύπλοκης επίσημης επιστολής, την σύνταξη μιας επίσημης αναφοράς ή τη σύνθεση ενός φυλλαδίου.
Task 4: Reading – Ανάγνωση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι διαβάζουν μέχρι και 3 κείμενα των 1000 περίπου λέξεων σε σύνολο. Οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν μερικές από τις παρακάτω ασκήσεις:
Να αναγνωρίσουν και να περιγράψουν περιληπτικά κύριες και δευτερεύουσες ιδέες, σχετικές λεπτομέρειες, επιχειρήματα και συμπεράσματα πάνω στο κείμενο
Να γράψουν σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις για σημαντικά χαρακτηριστικά του κειμένου.
Να επεξηγήσουν το νόημα των καίριων λέξεων ή φράσεων του κειμένου.
Να συγκρίνουν, να επιλέξουν και να απομονώσουν πληροφορίες από το κείμενο και να τις μεταφέρουν σε ένα διάγραμμα, χάρτη, εικόνα, πίνακα ή πλέγμα.
Να συγκρίνουν κείμενα και να συντάσσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με τα κείμενα.
Να βάλουν σε λογική σειρά εικόνες, σκίτσα ή προτάσεις ανάλογα με τις πληροφορίες του κειμένου.
Να χαρακτηρίσουν σχόλια για μια εικόνα ή κείμενο ως σωά ή λάθος.
Να γράψουν περιληπτικά τις πληροφορίες από τα κείμενα.
Να σχολιάσουν και να δώσουν επαρκής αιτιολογήσεις για διαφορετικές πτυχές των κειμένων.
Να αντιστοιχίσουν επιλεγμένες λέξεις και φράσεις (παραγράφους με τίτλους) στο κείμενο.
Να συμπεράνουν το νόημα λέξεων από το κείμενο.
Να εισάγουν πρόσθετες ή πληροφορίες που λείπουν σε κατάλληλο σημείο του κειμένου.
μέσα από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών να αναλύσουν τη χρήση της γλώσσας και της δομής του κειμένου από το συγγραφέα για να παρουσιάσει πληροφορίες ή να πείσει, να ενημερώσει ή να ψυχαγωγήσει τους αναγνώστες.
Task 5: Writing – Έκθεση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν ένα από τα παρακάτω:
Μια έκθεση ιδεών ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο και/ή ερώτηση, π.χ. Η δημοτικότητα των γυναστηρίων οφείλεται περισσότερο στη μόδα παρά στην φυσική κατάσταση. Συμφωνείτε;
Ένα κείμενο ή ανασκόπηση για μια εφημερίδα, περιοδικό ή εκπαιδευτική εφημερίδα, βασισμένο στο σενάριο του test.
Προφορική Εξέταση
Τα προφορικά διεξάγονται από ένα συνομιλητή και τον αξιολογητή. Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε ζευγάρια των δύο και καλούνται να ρωτήσουν και να απαντήσουν σε μεταξύ τους συζήτηση, όπως και να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις και του εξεταστή-συνομιλητή.
Στάδιο 1: Εισαγωγή
Οι υποψήφιοι συστήνουν τον εαυτό τους και συζητούν για:
Το σχολείο ή πανεπιστήμιο όπου φοιτούν ή εργάζονται.
Την εταιρεία ή κυβερνητική υπηρεσία όπου εργάζονται.
Τι τους αρέσει και τι όχι στη δουλειά τους ή τις σπουδές τους.
Την πόλη ή το χωριό καταγωγής τους.
Στάδιο 2: Συζήτηση σχετικά με το θέμα των γραπτών εξετάσεων.
Στάδιο 3: Συζήτηση σχετικά με τα οπτικά ερεθίσματα(εικόνες).

C.P.E. (Proficiency του Πανεπιστημίου του Cambridge)
Το Certificate of Proficiency in English αντιστοιχεί στο επίπεδο C2 του Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για εξετάσεις μεγάλων απαιτήσεων που απευθύνονται σε μαθητές που έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο γλωσσικής ικανότητας και μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σχεδόν σε οποιοδήποτε επικοινωνιακό πλαίσιο της αγγλικής γλώσσας.
Πιστοποιεί επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας για την εισαγωγή σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, με την προϋπόθεση ότι έχει αποκτηθεί την τελευταία διετία από την ημερομηνία της αίτησης για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Συνήθως απαιτείται ένα ακόμη έτος μετά το CAE. Οι εξετάσεις για το CPE αποτελούνται από 5 μέρη.
E.C.P.E. (Proficiency του Πανεπιστημίου του Michigan)
Το Examination for the Certification of Proficiency in English είναι πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας και είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ σε επίπεδο C2. Απονέμεται από το πανεπιστήμιο της πολιτείας του Michigan, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της γλωσσικής έρευνας. Οι εξετάσεις για το E.C.P.E. αποτελούνται από τέσσερις ενότητες.
 Η κάθε ενότητα της εξέτασης βαθμολογείται ξεχωριστά. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν επιτυχώς και τις τέσσερις ενότητες για να μπορέσουν να αποκτήσουν το πτυχίο.
MSU-CELP (του Πανεπιστημίου του Michigan State)
Το MSU-CELP είναι πιστοποίηση αγγλικών από το κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan. Είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ και αντιστοιχεί στο επίπεδο C2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Οι εξετάσεις διενεργούνται δύο φορές το χρόνο (Μάιο-Δεκέμβριο).
Κάθε μέρος της εξέτασης μετράει για 25 βαθμούς (το Writing και το Grammar υπολογίζονται ενιαία). Για να περάσει ένας υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 60/100 σε όλη την εξέταση και τα επιμέρους scores σε κάθε section να είναι άνω των 12. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται συνήθως μέσα σε ένα μήνα.
PTE General Level 5: Proficient Communnication
Σε ποιους απευθύνονται αυτές οι εξετάσεις;
Αυτές οι εξετάσεις απευθύνονται σε υποψήφιους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αγγλικά υψηλού επιπέδου για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς ή να εισαχθούν σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια.
Οι υποψήφιοι καλούνται να αντιληφθούν το σαφές και υπονοούμενο νόημα ενός εκτεταμένου εύρους γραπτής και προφορικής επικοινωνίας κοινωνικού, ακαδημαϊκού και επαγγελματικού περιεχομένου και να αυτοεκφράζονται αποτελεσματικά και με υψηλό επίπεδο ακρίβειας, καταλληλόπτητας και ύφους σε προφορική και γραπτή μορφή.
Ποια είναι η δομή της εξέτασης;
Οι εξετάσεις αποτελούνται από τα γραπτά (2 ώρες και 55 λεπτά) και τα προφορικά (15 λεπτά). Τα γραπτά απαρτίζονται από 5 ασκήσεις που συνδέονται με ένα θέμα το οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να αναπτύξουν.
Tasks 1 και 2: Listening – Ακουστική (γραπτά)
Οι ασκήσεις 1 και 2 περιλαμβένουν 2 ακουστικά κείμενα μαγνητοφωνημένα σε κασέτα. Οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν κάποια από τα παρακάτω:
Να κρατήσουν σύντομες σημειώσεις για τις κύριες πληροφορίες που ακούγονται στην κασέτα και να τα αναταξινομήσουν όπου χρειάζεται
Να γράψουν σχόλια και να δώσουν εμπεριστατομένες απαντήσεις για διαφορετικές πτυχές του προφορικού διαλόγου
Να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που λείπουν από τον προφορικό διάλογο.
Να συμπληρώσουμε έναν πίνακα ή πλέγμα, διάγραμμα, χάρτη ή εικόνα με τις κατάλληλες γενικές και συγκεκριμένες πληροφορίες από τον προφορικό διάλογο.
Να αναγνωρίσουν σημεία ή χαρακτηριστικά του συνοδευτικού γραπτού κειμένου που συνδέεται με τις πληροφορίες ή τις ιδέες που ακούγονται στην κασέτα.
Να χαρακτηρίσουν σχόλια σχετικά με μια εικόνα ή κείμενο ως σωστά ή λάθος.
Να γράψουν περιληπτικά τις πληροφορίες του γραπτού κειμένου.
Να καταγράψουν απαντήσεις σε ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με τον προφορικό διάλογο.
Task 3: Reading and Integrated Reading & Writing – Ανάγνωση και Συνδιαστική Ανάγνωση και Γραφή (γραπτά)
α) Η πρώτη άσκηση περιλαμβάνει την ανάγνωση και την επεξεργασία πληροφοριών ώστε να συμπληρώσουν μια άσκηση όπως να καταγράψουν εκτενή σχόλια ή να κάνουν μια περίληψη.
b) Η δεύτερη άσκηση περιλαμβάνει την ανάγνωση διαφόρων ειδών κειμένων και την ανάλυση, ερμηνεία, σύνθεση και αξιολόγηση των πηγών πληροφοριών και τη σημασία τους.
Οι γραπτές απαντήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τη σύνατξη μιας βιογραφίας, ενός βιογραφικού, την καταγραφή σημειώσεων για την προετοιμασία μιας συνέντευξης ή ομιλίας ή την προετοιμασίας ενός αποσπάσματος μιας διάλεξης που συμοψίζει τα κύρια σημεία.
Task 4: Reading – Ανάγνωση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι διαβάζουν μέχρι και 3 κείμενα των 1300 περίπου λέξεων σε σύνολο. Οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν μερικές από τις παρακάτω ασκήσεις:
Να αναγνωρίσουν κύριες και δευτερεύουσες ιδέες, σχετικές λεπτομέρειες, επιχειρήματα και συμπεράσματα πάνω στο κείμενο.
Να συγκρίνουν, να επιλέξουν και να απομονώσουν πληροφορίες από το κείμενο και να τις μεταφέρουν σε ένα διάγραμμα, χάρτη, εικόνα, πίνακα ή πλέγμα.
Να συγκρίνουν κείμενα και να συντάσσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με τα κείμενα
Να βάλουν σε λογική σειρά, εικόνες, σκίτσα ή προτάσεις ανάλογα με τις πληροφορίες του κειμένου.
Να χαρακτηρίσουν σχόλια για μια εικόνα ή κείμενο ως σωστά ή λάθος.
Να γράψουν σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις για σημαντικά χαρακτηριστικά του κειμένου.
Να επεξηγήσουν το νόημα ή τη σημασία καίριων λέξεων ή φράσεων του κειμένου.
Να γράψουν περιληπτικά τις πληροφορίες από τα κείμενα.
Να σχολιάσουν και να δώσουν επαρκής αιτιολογήσεις για διαφορετικές πτυχές των κειμένων.
Να αντιστοιχίσουν επιλεγμένες λέξεις και φράσεις (ή τίτλους με παραγράφους) στο κείμενο.
Να συμπεράνουν το νόημα λέηεων από το κείμενο.
Να αναλύσουν πώς ο συγγραφέας συντάσσει το κείμενο, οργανώνει τις πληροφορίες ή χρησιμοποιεί τη γλώσσα προκειμένου να πετύχει το σκοπό για τον οποίο γράφτηκε το κείμενο π.χ. να πείσει, να ψυχαγωγήσει ή να δώσει οδηγίες.
Να εισάγουν πρόσθετες ή πληροφορίες που λείπουν σε κατάλληλο σημείο του κεινένου.
Task 5: Writing – Έκθεση (γραπτά)
Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν ένα από τα παρακάτω:
Μια έκθεση ιδεών ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο.
Ένα άρθρο εφημερίδας ή μια κριτική ανασκόπηση που αναπτύσσει επιχειρήματα ή συζητά συγκεκριμένες δραστηριότητες, έργα, διαπιστώσεις ή συμπεράσματα βασισμένα στο σενάριο του test.
Προφορική Εξέταση
Τα προφορικά διεξάγονται από ένα συνομιλητή και τον αξιολογητή. Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε ζευγάρια των δύο και καλούνται να ρωτήσουν και να απαντήσουν σε μεταξύ τους συζήτηση, όπως και να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις και του εξεταστή-συνομιλητή.
Οι υποψήφιοι καλούνται να επιδείξουν πώς μπορούν:
Να μιλήσουν και να υποστηρίξουν τη γνώμη τους σε μια ευρεία γκάμα γενικών και επαγγελματικών θεμάτων και ευρείας έκτασης πολύπλοκων καταστάσεων και να περιγράψουν τις εμπειρίες τους λεπτομερώς.
Να εκφράσουν, να περιγράψουν και να συζητήσουν για ιδέες και προσωπικές απόψεις χρησιμοποιόντας εκφραστική και πειστική γλώσσα.
Να χειρίζονται επιτυχώς και να ανταποκρίνονται σε αντιφατικές και συναισθηματικά φορτισμένες απόψεις και να καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα σε μια παρατεταμένη και πολύπλοκη συζήτηση.

IELTS
Το International Language Testing System αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, και ειδικά στην Ευρώπη, στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα το IELTS γίνεται δεκτό από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree College, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών για τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα. Το ΑΣΕΠ αναγνωρίζει IELTS ανάλογα με την βαθμολογία του υποψηφίου στα επίπεδα B1-B2-C1-C2.
Οι εξετάσεις για το IELTS πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε μήνα και αποτελούνται από 4 μέρη. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται στο Listening, Reading, Writing and Speaking. Όλοι οι υποψήφιοι αξιολογούνται στα ίδια θέματα Listening και Speaking, ενώ μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε Ακαδημαϊκό και Γενικό Τομέα όσον αφορά στο Reading και το Writing.
 Ο ακαδημαϊκός τομέας επικυρώνει αν ο υποψήφιος είναι έτοιμος να σπουδάσει ή να εκπαιδευτεί στα αγγλικά σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Ο διαχωρισμός προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου ορίζεται από τα αποτελέσματα σ’ αυτά τα μέρη.
    Ο γενικός τομέας δίνει έμφαση σε βασικές ικανότητες συνεννόησης σε κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο. Είναι κατάλληλος για υποψήφιους, οι οποίοι πρόκειται να μετακομίσουν σε αγγλόφωνες χώρες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις δευτεροβάθμιες σπουδές τους, να εργαστούν ή να κάνουν πρακτική.
Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι 2 ώρες και 45 λεπτά. Τα τρία πρώτα μέρη πραγματοποιούνται την ίδια μέρα, ενώ τα προφορικά πραγματοποιούνται 7 ημέρες πριν ή μετά τα γραπτά
T.O.E.F.L.
Το Test of English as a Foreign Language αναγνωρίζεται από τα περισσότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ολόκληρο το τεστ πραγματοποιείται μέσα σε μία ημέρα. Εξετάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά και οι υποψήφιοι μπορούν να ξαναδώσουν εξετάσεις αν επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή μετά από 30 ημέρες από την τελευταία εξέτασή τους. Το TOEFL μετρά την ικανότητά του κατόχου του να διαβάζει, να κατανοεί τον προφορικό λόγο, να μιλά και να γράφει στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις παραπάνω δεξιότητες ταυτόχρονα μέσα σε μια αίθουσα πανεπιστημίου.
*Προσοχή! Το TOEFL δεν αναγνωρίζεται επί του παρόντος από το ΑΣΕΠ.
T.O.E.I.C.
Tο Test of English for International Communication είναι ευρέως διαδεδομένο στις εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας. Με τη συχνή διεξαγωγή του, κάθε εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τακτικά σε όλη την περιφέρεια, το TOEIC είναι από τα πιο ευέλικτα τεστ στην Ελλάδα. Tο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει και μοριοδοτεί το ΤΟΕΙC στα εξής επίπεδα: B1 (405-500), B2 (505-780), C1 (785-900). Δεν αναγνωρίζει το C2 level (905-990).
Η εξέταση διαρκεί 2 ώρες και αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, μοιρασμένες σε 2 μέρη:
Η βαθμολογία καθορίζεται από τον αριθμό των σωστών απαντήσεων, οι οποίες μετατρέπονται σε βαθμολογία με κλίμακα.
Σε κάθε υποψήφιο δίνονται τρεις βαθμοί σε κλίμακα: ένας βαθμός για το Listening Section, ένας βαθμός για το Reading Section και ένας συνολικός βαθμός που αποτελείται από το άθροισμα των βαθμών του Listening και του Reading. Αρνητική βαθμολογία δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα προκύπτει μόνο από το άθροισμα των βαθμών των σωστών απαντήσεων.
G.M.A.T.
To Graduate Management Admission Test είναι μια εξέταση στην αγγλική γλώσσα που βοηθά τα οικονομικά πανεπιστήμια να αξιολογήσουν τα προσόντα των υποψηφίων για μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και γενικότερα σε οικονομικά τμήματα. Δίνοντας τις εξετάσεις GMAT, οι υποψήφιοι έχουν μια καλύτερη εικόνα των οικονομικών πανεπιστημίων που τους ταιριάζουν καλύτερα και μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα σπουδών τους και τη διαδικασία εγγραφής σε αυτά. Το GMAT μετρά βασικές γλωσσολογικές, μαθηματικές και αναλυτικές δεξιότητες στο γραπτό λόγο, τις οποίες έχει αναπτύξει ο υποψήφιος στην εκπαιδευτική και επαγγελματική του μόρφωση.
Η βαθμολογία του GMAT είναι έγκυρη για 5 χρόνια, έτσι δίνεται η δυνατότητα στον κάτοχό του να την χρησιμοποιήσει είτε αμέσως μετά τις προπτυχιακές του σπουδές είτε σε μελλοντικό χρόνο. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα να δώσετε παραπάνω από μία φορά το τεστ, αλλά όλα σας τα σκορ θα εμφανίζονται στο Official Score Report.
Η εξέταση είναι σε Computer-Adaptive Format (CAT). Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής επιλέγονται μέσα από μια δυναμική διαδικασία ενώ ο υποψήφιος κάνει το τεστ. Οι ερωτήσεις αυτές προσαρμόζονται στο επίπεδο του υποψήφιου και δημιουργούν ένα μοναδικό τεστ.
G.R.E.
Το Graduate Record Examinations μετρά τις γλωσσικές και μαθηματικές δεξιότητες, την κριτική σκέψη και τις ικανότητες αναλυτικής γραφής. Το GRE αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές. Τα GRE test scores χρησιμοποιούνται επίσης από εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ενώσεις για την αξιολόγηση των προπτυχιακών σπουδών ενός φοιτητή και των γενικότερων προσόντων του. Τα scores παρέχουν μια κοινή κλίμακα για τη σύγκριση των προσόντων των αιτούντων και έχουν ως στόχο τη δίκαιη αξιολόγηση και την παροχή συστάσεων.
BULATS
Το BULATS είναι ένα μοναδικό, ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα αξιολόγησης της γλωσσομάθειας στην αγγλική και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι εξετάσεις διενεργούνται από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ESOL Examinations.
Το τεστ διαρκεί έως 90 λεπτά και τα αποτελέσματα διατίθενται αμέσως. Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν ένα αναλυτικό προφίλ των αποτελεσμάτων που τους κατατάσσει σε ένα από τα επίπεδα A1-C2 του Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και που περιλαμβάνει:
    Τη συνολική βαθμολογία του υποψηφίου
    Βαθμολογία στις επιμέρους ενότητες του τεστ (Κατανόηση Προφορικού Λόγου, Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Γραμματική/Λεξιλόγιο)
    Περιγραφή των αναμενόμενων ικανοτήτων του υποψηφίου σε ένα συγκεκριμένο γλωσσικό επίπεδο (δηλώσεις “can do”)
Η εξέταση βασίζεται σε ένα σύστημα αυτοπροσαρμοζόμενης αξιολόγησης, επιλέγοντας ερωτήσεις που αντιστοιχούν στο επίπεδο του υποψηφίου. Ως εκ τούτου, το τεστ γίνεται προοδευτικά απλούστερο ή δυσκολότερο έως ότου διαγνωσθεί με συνέπεια και αξιοπιστία το πραγματικό επίπεδο γλωσσομάθειας. Με τον τρόπο αυτό, το BULATS μπορεί να προσδιορίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσομάθειας και να παρέχει άμεσα αποτελέσματα.
Τι είναι το First Certificate in English (FCE);
    Το FCE είναι πτυχίο γλωσσομάθειας του πανεπιστήμιου του Cambridge. Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες. Καλύπτει την επικοινωνία σε βασικούς τομείς και η κατοχή του είναι πλέον απαραίτητη και επιτακτική στον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τομέα.
Τι είναι το Certificate in Advanced English (CAE);
    Το CAE είναι και αυτό πτυχίο γλωσσομάθειας που χορηγείται από το πανεπιστήμιο του Cambridge κατόπιν εξετάσεων. Είναι μια εξέταση προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ1 του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες. Είναι αποδεικτικό υψηλού επιπέδου γνώσης της γλώσσας για όσους χρησιμοποιούν τα Αγγλικά σε τομείς όπως η ανώτερη εκπαίδευση, η δουλειά και οι κοινωνικές εκδηλώσεις.
    Τι είναι το Certificate of Proficiency in English (CPE);
    Το CPE είναι ένα πτυχίο γλωσσομάθειας του πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι μια εξέταση πολύ προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ2 του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες. Αντιστοιχεί σε επίπεδο γνώσης του αγγλικού πανεπιστημιακού επιπέδου και αναγνωρίζεται από τα περισσότερα Βρετανικά πανεπιστήμια, αλλά και διεθνώς, ως αποδεικτικό γνώσης της γλώσσας σε άριστο επίπεδο. Η απόκτηση του προσφέρει επίσης τη δυνατότητα απόκτησης άδειας διδασκαλίας (επάρκεια) της αγγλικής γλώσσας.
    Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις των FCE, CAE, CPE;
    Οι εξετάσεις των FCE, CAE και CPE αποτελούνται από 5 papers. Αυτά είναι τα εξής:
    Paper 1: Reading Comprehension (Κατανόηση κειμένου)
    Paper 2: Writing (Έκθεση)
    Paper 3: Listening Comprehension (Κατανόηση προφορικού λόγου)
    Paper 4: Speaking (Προφορικά)
 Τα παραπάνω 5 papers τα δίνω όλα την ίδια μέρα;
    Όχι. Τα πρώτα papers (Reading, Writing & Listening) δίνονται όλα την ίδια μέρα, που είναι Σάββατο για το FCE, ενώ το CPE και το CAE δίνονται Κυριακή. Το paper 4 δίνεται μια άλλη μέρα πριν ή μετά τις γραπτές εξετάσεις.
    Πότε παίρνω τα αποτέλεσματα;
    Εντός τεσσάρων με  έξι εβδομάδων μετά από την ημερομηνία της γραπτής εξέτασης.
    Πώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα;
    Μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας Cambridge ESOL Preparation Centers.
 Πότε λαμβάνω το πιστοποιητικό;
 Τα πιστοποιητικά αποστέλλονται στους επιτυχόντες περίπου δύο μήνες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Ποιος είναι ο φορέας για την διεξαγωγή των εξετάσεων ECCE και ECPE στην Ελλάδα;
    Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ο αποκλειστικός επίσημος φορέας για την διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών στην Ελλάδα.
    Ποιά είναι τα πτυχία Michigan;
    Είναι το Basic Competency in English (BCCE), το Certificate of Competency in English (ECCE), το Advanced Level Certificate in English (ALCE) και το Certificate of Proficiency in English (ECPE).
    Τα πτυχία Michigan αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ;
    Αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ και μάλιστα, αν κάποιος είναι κάτοχος του Certificate of Proficiency in English (ECPE), το Ελληνικό Δημόσιο του δίνει την επάρκεια και το δικαίωμα να εξασκήσει τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας.
    Κάθε πότε διενεργούνται εξετάσεις για τα πτυχία Michigan;
    Οι εξετάσεις ECCE διεξάγονται στην Ελλάδα δύο φορές το χρόνο, το Μάιο και Δεκέμβριο. Από το 2014, οι εξετάσεις ECCE θα διεξάγονται και το Μάρτιο. Οι εξετάσεις ECPE διεξάγονται στην Ελλάδα δύο φορές το χρόνο, το Μάιο και Νοέμβριο. Οι γραπτές εξετάσεις ECCE και ECPE διεξάγονται Σάββατο-Κυριακή ενώ οι προφορικές εξετάσεις την ίδια, προγενέστερη ή μεταγενέστερη ημερομηνία.
    Πού διεξάγονται οι εξετάσεις ECCE και ECPE;
    Εξεταστικά κέντρα λειτουργούν σχεδόν σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.
    Τι βαθμολογία πρέπει να έχει κανείς για να περάσει πτυχία Michigan;
    Στα ECCE και ALCE πρέπει κάποιος να έχει πετύχει πάνω από 65% στο κάθε μέρος της εξέτασης. Εάν, όμως, κάποιος σε ένα από αυτά αποτύχει στο όριο (έχει , δηλαδή, 60% ), τότε και πάλι περνάει τις εξετάσεις. Στο ECPE θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει την κάθε ενότητα (έκθεση, προφορικά, GCVR, listening) με πάνω από 65%.
    Πότε παίρνω τα αποτελέσματα;
    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων προωθούνται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση από το πανεπιστήμιο του Michigan. Οι υποψήφιοι των εξετάσεων Μαΐου λαμβάνουν τα αποτελέσματα συνήθως έως τις αρχές Αυγούστου. Οι υποψήφιοι των εξετάσεων Νοεμβρίου λαμβάνουν τα αποτελέσματα συνήθως έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
    Πώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα;
    Μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας Orfeas της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
    Πότε λαμβάνω το πιστοποιητικό;
    Τα πιστοποιητικά αποστέλλονται στους επιτυχόντες περίπου δύο μήνες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Είναι μια γλώσσα που ομιλείται όχι μόνο στην Ιταλία αλλά είναι και επίσημη γλώσσα στην Ελβετία (μαζί με τα γερμανικά και τα γαλλικά), στο Σαν Μαρίνο και στο Βατικανό, σε διοικητικές περιοχές της Κροατίας και της Σλοβενίας. Έτσι, σήμερα, ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της ιταλικής ανέρχεται σε περίπου 75 εκατομμύρια, ενώ επιπλέον ομιλείται από 130-150 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.
• Η Ιταλία αποτελεί σημαντικό προορισμό σπουδών για τους Έλληνες σπουδαστές στους τομείς της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Αρχιτεκτονικής και της Μόδας. Επιπλέον, τα χαμηλά δίδακτρα σε συνδυασμό με το προσιτό κόστος διαβίωσης και τις ομοιότητες στον τρόπο ζωής, επιτρέπουν την ευκολότερη προσαρμογή ενός Έλληνα φοιτητή.
• Είναι μια υψηλά τεχνολογική και βιομηχανική χώρα (5η στον κόσμο και μέλος των G7), και με ηγετική θέση παγκοσμίως σε τομείς όπως γεωργία, τουρισμός, μόδα, τέχνες).
• Η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη και το συγκριτικό πλεονέκτημά της είναι η βιομηχανία.
• Η Ιταλία είναι διάσημη για την αυτοκινητοβιομηχανία της (Fiat, Lancia, Alfa Romeo) και αποτελεί την πατρίδα των Maserati, Ferrari, Lamborghini.
• Η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα προορισμού ελληνικών προϊόντων με ποσοστό συμμετοχής 11,2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.
• Στοιχεία των τελευταίων 3 ετών κατατάσσουν την Ιταλία ως 10η εξαγωγική χώρα παγκοσμίως.
• Είναι η πατρίδα της όπερας και του θεάτρου αλλά και της μόδας και της γαστρονομίας.
• Γιατί είναι η γλώσσα της χώρας όπου αναπτύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της αρχαιότητας, ο ρωμαϊκός ο οποίος επηρεάστηκε βαθύτατα από τον αρχαίο ελληνικό, τα δε Λατινικά είναι ο πρόγονος της σύγχρονης Ιταλικής γλώσσας και η μητέρα γλώσσα πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών (Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά, Ρουμάνικα).
CELI IMPATTO-A1
Το επίπεδο Α1 του CELI είναι το δίπλωμα που αντιστοιχεί στο πρώτο από τα έξη επίπεδα εκμάθησης που προτείνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να κατανοούν και να χρησιμοποιούν γλωσσικούς τύπους που αφορούν την καθημερινότητα. Έτσι , θα είναι σε θέση να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες στην επικοινωνία τους όπως π.χ. να συστηθούν σε κάποιον ή ακόμη να μιλήσουν για το τόπο κατοικίας ,για την εργασία και τις σπουδές τους.
CELI 1-A2
Το επίπεδο Α2 του CELI είναι το δίπλωμα που αντιστοιχεί στο δεύτερο από τα έξη επίπεδα εκμάθησης που προτείνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για αυτό το επίπεδο πρέπει οι υποψήφιοι να μπορούν να ανταλλάξουν βασικές πληροφορίες για τον άτομο τους και την οικογένεια τους, καθώς επίσης να είναι σε θέση να περιγράφουν με απλό τρόπο καταστάσεις και γεγονότα ακόμη και σε παρελθοντικό χρόνο.
CELI 2 -B1
Το επίπεδο B1 του CELI είναι το δίπλωμα που αντιστοιχεί στο δεύτερο από τα έξη επίπεδα εκμάθησης που προτείνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
O υποψήφιος πρέπει να αναπτύξει γλωσσικές ικανότητες ώστε να μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις στην καθημερινή ζωή που να απαιτούν εξηγήσεις ή να εκφράζουν με απλό τρόπο μελλοντικά σχέδια, όνειρα και ελπίδες.
CELI 3-B2
Το επίπεδο B2 του CELI είναι το δίπλωμα που αντιστοιχεί στο δεύτερο από τα έξη επίπεδα εκμάθησης που προτείνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό απαιτεί γλωσσικές δεξιότητες που περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά θεμάτων ακόμη και χρήση κάποιου εξειδικευμένου λεξιλογίου.
Το celi 3 αναγνωρίζεται, από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας και είναι έγκυρο ως πιστοποιητικό γνώσης της γλώσσας για την εισαγωγή σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας.
CELI 4-Γ1
Το επίπεδο C1 του CELI είναι το δίπλωμα που αντιστοιχεί στο δεύτερο από τα έξη επίπεδα εκμάθησης που προτείνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Oι υποψήφιοι πρέπει να εκφράζονται με ποικίλο και αυθόρμητο τρόπο σε όλους τους τομείς είτε σε εργασιακό και πανεπιστημιακό περιβάλλον είτε σε περιβάλλον κοινωνικοποίησης.
CELI 5-Γ2
Το επίπεδο C2 του CELI είναι το δίπλωμα που αντιστοιχεί στο δεύτερο από τα έξη επίπεδα εκμάθησης που προτείνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο υψηλότερο επίπεδο γνώσης της γλώσσας οπωσδήποτε απαιτείται αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της ακόμη και σε σύνθετα θέματα.

Οι Φορείς που είναι αναγνωρισμένοι από το ΑΣΕΠ και πιστοποιούν τη γνώση της Ιταλικής Γλώσσας είναι το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το πανεπιστήμιο της Περούτζια, το Υπουργείο Παιδείας και η πιστοποίηση PLIDA.
Οι εξετάσεις για το Diploma διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, στο τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου και το Νοέμβριο και για αυτούς που έχουν αποτύχει σε μία ενότητα (γραπτά ή προφορικά).

Το πανεπιστήμιο της Perugia χορηγεί πτυχία σε 5 επίπεδα, τα CELI 1,2,3,4 και 5, τα οποία είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως και αποτελούν προϋπόθεση για κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει σπουδές ή και να εργαστεί στην Ιταλία.
Το ΑΣΕΠ αναγνωρίζει όλα τα πτυχία CELI εκτός του CELI 1, αρχίζοντας από το CELI 2 (μέτρια γνώση), CELI 3 (καλή γνώση), CELI 4 (πολύ καλή γνώση) και CELI 5 (άριστη γνώση). Να σημειωθεί πως το CELI έχει αρνητική βαθμολογία.

Εξετάσεις για τα πτυχία αυτά διενεργούνται κάθε Νοέμβριο και Ιούνιο και υπάρχει επαναληπτική εξέταση τον Μάρτιο μόνο γι” αυτούς που έχουν αποτύχει σε μία ενότητα.
Οι υποψήφιοι που περνούν το ένα από τα δύο μέρη (π.χ. τον Ιούνιο 2014) μπορούν να επαναλάβουν αυτό στο οποίο απέτυχαν την επόμενη εξεταστική περίοδο (π.χ. Νοέμβριο 2014) με έκπτωση στα εξέταστρα.
Αν υπάρχει και περαιτέρω αποτυχία στη συγκεκριμένη ενότητα, ο υποψήφιος διατηρεί το δικαίωμα να επανεξεταστεί σε αυτήν και την επόμενη εξεταστική περίοδο (π.χ. Ιούνιο 2015).

Ναι. φυσικά και υπάρχει!
Είναι δύο βασικά επίπεδα σε ενα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Β1 ή Β2 και ανάλογα   υπάρχει το τεστ για το Γ1 Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για το ΚΠγ;
Συνήθως οι εξεταστικές περίοδοι είναι Νοέμβριος και Απρίλιος ή Μάιος.
Πού γίνονται οι αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις ΚΠγ;
Στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής σας.
Πώς μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα του ΚΠγ;
Αυτά ανακοινώνονται στο διαδίκτυο. Πατήστε εδώ.
Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο ΚΠγ;
Αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Πέρυσι το παράβολο ήταν 80€.


 

 Τα Ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα  σε  τουλάχιστον 21 κράτη. Πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν Ισπανικά ενώ πάντα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Instituto Cervantes είναι  η  μητρική  γλώσσα  για τουλάχιστον 329 εκατομμύρια ανθρώπους (πηγή: Ethnologue. Languages of the World. 16t Ed., 2009.). Αυτό το στοιχείο την καθιστά 2η γλώσσα παγκοσμίως σε φυσικούς ομιλητές μετά τα Κινέζικα. Ακολουθεί η Αγγλική ως 3η γλώσσα με 328 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές. Οι ίδιες επίσημες πηγές αναφέρουν ότι το 2030, το 7,5 % του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι Ισπανόφωνο (περίπου 535 εκατομμύρια) σε σύγκριση με το ποσοστό του ρώσικου (2,2%), του  γαλλόφωνου (1,4%), και του γερμανόφωνου πληθυσμού (1,2%).
    Ισπανικά δε μιλάνε μόνο στην Ισπανία, αλλά και στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής ( Μεξικό, Κούβα, Αργεντινή, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Παναμά, Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, Κολομβία, Ονδούρα, Δομινικανή Δημοκρατία, Νικαράγουα, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα). Σημαντικό ποσοστό ισπανοφώνων υπάρχει επίσης και στις πρώην ισπανικές αποικίες της Αφρικής στις οποίες τα Ισπανικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες: Ισημερινή Γουινέα, Θέουτα, Μελίγια και της Ασίας: Φιλιππίνες. Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο ισπανόφωνος πληθυσμός και στην Αυστραλία. Ωστόσο,  στις Η.Π.Α. είναι 2η επίσημη γλώσσα – μετά την αγγλική- καθώς υπολογίζεται ότι οι ισπανόφωνοι έχουν ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια.

Η Ισπανική γλώσσα κερδίζει καθημερινά έδαφος σε όλους τους τομείς της ζωής των ευρωπαίων, και όχι μόνο, πολιτών. Μετατρέπεται σταθερά σε γλώσσα της παγκόσμιας οικονομίας. Κυριαρχεί, μετά την Αγγλική, και στη ναυτιλία. Αποδεικνύεται μία από τις σημαντικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, στις διεθνείς επιχειρήσεις, πολιτικές συναντήσεις και είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ισχυρότατων Παγκοσμίων Οργανισμών όπως του Ο.Η.Ε., και της UNESCO. Υπάρχουν πάνω από 16.500 ισπανόφωνα περιοδικά και εφημερίδες, 255 επίσημα ισπανόφωνα τηλεοπτικά κανάλια και 5.120 ισπανόφωνοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Δεν αποτελεί  μόνο  τη δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, αλλά και την τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο.

Πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που αντιστοιχεί στο επίπεδο Στοιχειώδης γνώση (A1), το πρώτο από τα έξι, στην κλίμακα του το Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες.
Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την ικανότητα του κατόχου του να ανταποκρίνεται και να επικοινωνεί σε απλές καταστάσεις σχετικές με θέματα καθημερινά που αποσκοπούν στην ικανοποίηση άμεσων αναγκών.
Η εξέταση αποτελείται από τέσσερεις δοκιμασίες σε πεδία γενικής χρήσης της γλώσσας:
Κατανόηση γραπτού λόγου (45 λεπτά)
Κατανόηση προφορικού λόγου (20 λεπτά)
Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση (25 λεπτά)
Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση (15 λεπτά)

Πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που αντιστοιχεί στο επίπεδο Βασική γνώση (A2), το δεύτερο από τα έξι στην κλίμακα του το Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες.
Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την ικανότητα του κατόχου του να κατανοεί και να χρησιμοποιεί φράσεις και εκφράσεις της καθημερινότητας που χρησιμοποιούνται συχνά και έχουν σχέση με τομείς της εμπειρίας του και είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εσάς (βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, αγορές, μέρη ενδιαφέροντος, ασχολίες, κλπ.).
Η εξέταση αποτελείται από τέσσερεις δοκιμασίες σε πεδία γενικής χρήσης της γλώσσας:
Κατανόηση γραπτού λόγου (60 λεπτά)
Κατανόηση προφορικού λόγου (35 λεπτά)
Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση (50 λεπτά)
Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση (15 λεπτά)
Η συγκεκριμένη εξέταση είναι ιδανική για εκείνους που μπορούν να επικοινωνήσουν σε καθημερινές καταστάσεις και να εκφράζουν ανάγκες και επιθυμίες τους. Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ως καλή γνώση της ισπανικής γλώσσας και αντιστοιχεί στο επίπεδο B1 του Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης (όμως καλοί μαθητές του επιπέδου Α2 θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν επίσης).
  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ                        ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1     Κατανόηση γραπτού κειμένου               40′ λεπτά
2     Γραπτή έκφρασηΣύνταξη απλών και σύντομων κειμένων πρακτικού χαρακτήρα     50′ λεπτά
3     Ακουστική Κατανόηση                           30′ λεπτά
4     Τεστ γραμματικής και λεξιλογίου            40′ λεπτά
5     Συνομιλία     10 – 15′ λεπτά

Ο κάτοχος αυτού του πτυχίου μπορεί να επικοινωνήσει με ευχέρεια σε καθημερινές καταστάσεις που δεν απαιτούν εξειδικευμένο λεξιλόγιο και τρόπους έκφρασης. Όποιος έχει αυτό το δίπλωμα μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα για το τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα. Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ως πολύ καλή γνώση της ισπανικής γλώσσας και αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που απαιτείται προκειμένου να μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα και με ευχέρεια χωρίς προφανή προσπάθεια εξεύρεσης της κατάλληλης έκφρασης.
Συνίσταται στις παρακάτω δοκιμασίες:
Κατανόηση γραπτού λόγου και χρήση της γλώσσας (90 λεπτά)
Κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου και χρήση της γλώσσας (50 λεπτά)
Μικτή επιδεξιότητα: Κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και επικοινωνία (80 λεπτά)
Μικτή επιδεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου και Παραγωγή προφορικού λόγου και επικοινωνία (20 λεπτά / 20 λεπτά προετοιμασίας)
DELE C2
Η συγκεκριμένη εξέταση απαιτεί αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις τόσο των μορφοσυντακτικών δομών της ισπανικής όσο και γνώση στοιχείων του ισπανόφωνου πολιτισμού. Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ως άριστη γνώση της ισπανικής γλώσσας και αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ2 Κοινού Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Εξεταστικά κέντρα
Εκτός από την Αθήνα (Ινστιτούτο Cervantes και Φιλοσοφική Σχολή)  εξεταστικά κέντρα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας:

Ποια πτυχία υπάρχουν στα Ισπανικά;
    Υπάρχουν τα διπλώματα DELE τα οποία είναι οι μοναδικοί αναγνωρισμένοι διεθνώς επίσημοι τίτλοι που χορηγεί το Instituto Cervantes εξ ονόματος του Υπουργείου Παιδείας της Ισπανίας.
Ποια είναι η αξία και η αναγνώριση των DELE;
    Η κατοχή του DELE σάς δίνει ένα πλεονέκτημα χρήσιμο σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Τα διπλώματα αυτά αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και διεθνείς φορείς. Πολλά πανεπιστήμια απαιτούν το δίπλωμα Β2 για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών.
    Το 2012 συμμετείχαν στις εξετάσεις τα DELE περισσότεροι από 60.000 υποψήφιοι. Εξετάσεις πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες και 350 πόλεις.

    Πόσα επίπεδα DELE υπάρχουν;
    Υπάρχουν διάφορα επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις σας:
    DELE A1
    DELE A2
    DELE B1
    DELE B2
    DELE C1
    DELE C2
    Πόσο χρόνο χρειάζομαι για την απόκτηση των διπλωμάτων αυτών;
    To DELE B1 απαιτεί φοίτηση τουλάχιστον ενός οκταμήνου.
    Το DELE B2 απαιτεί φοίτηση τουλάχιστον δύο οκταμήνων.
    Το DELE C2 απαιτεί επιπλέον ένα οκτάμηνο.

    Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για τα πτυχία αυτά;
    Δίνονται δύο φορές το χρόνο, κάθε Μάιο και Νοέμβριο.

    Είναι απαραίτητο να έχω το δίπλωμα το DELE B1 για να πάρω μέρος στις εξετάσεις στο DELE B2;
    Όχι. Οι εξετάσεις είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Οι υποψήφιοι μπορούν να διαλέξουν ελεύθερα το επίπεδο στο οποίο θέλουν να διαγωνιστούν. Ωστόσο, λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής των εξετάσεων όλων των επιπέδων δεν είναι δυνατή η συμμετοχή σε πάνω από μία.

    Πού πρέπει να εγγραφώ και πού πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;
    Στο Ινστιτούτο Cervantes. Για την Θεσσαλονίκη οι εξετάσεις γίνονται στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

    Πότε παίρνω τα αποτελέσματα;
    Το Instituto Cervantes δημοσιεύει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο τρεις περίπου μήνες από την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων.

    Με ποιό από αυτά τα πιστοποιητικά αποκτώ επάρκεια;
    Το Ελληνικό Δημόσιο δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του DELE C2 να διδάξουν.

Ερωτήσεις περί ΚΠγ
    Υπάρχει Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) για τα Ισπανικά;
    Ναι. Σε δύο βασικά επίπεδα Β (ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Β1 ή Β2) και Γ1.

    Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για το ΚΠγ;
    Συνήθως οι εξεταστικές περίοδοι είναι Νοέμβριος και Απρίλιος ή Μάιος.

    Πού γίνονται οι αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις ΚΠγ;
    Στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής σας.

    Πώς μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα του ΚΠγ;
    Αυτά ανακοινώνονται στο διαδίκτυο. Πατήστε εδώ.

    Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο ΚΠγ;
    Αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Πέρυσι το παράβολο ήταν 80€.

   Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης ως μητρική, καθώς μιλιούνται στη Γερμανία, Αυστρία, στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελβετίας καθώς και στο Λουξεμβούργο.
Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στη Γερμανία για σπουδές, καθώς το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι υψηλό.
Επίσης στον εργασιακό χώρο αυξάνονται ολοένα οι θέσεις, κυρίως στον τομέα τουρισμού αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες εκτός από τα Αγγλικά θεωρούνται προσόν και τα Γερμανικά.
Οι συνεχείς μεταβολές σε κοινωνικό, πολιτικό, και οικονομικό επίπεδο σε μια καινούργια Ευρώπη την ανεβάζουν στη δεύτερη προτίμηση μετά την Αγγλική.
Με την επιτυχή συμμετοχή στην εξέταση Goethe-Zertifikats A1: Fit in Deutsch 1 αποδεικνύεις ότι μπορείς να συνεννοηθείς στα γερμανικά με πολύ απλό τρόπο. Για την εξέταση απαιτούνται πολύ απλές γνώσεις γερμανικών. Αντιστοιχεί στο πρώτο επίπεδο (Α1) της κλίμακας των έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχία στην εξέταση μπορείς για παράδειγμα
Να κατανοείς σε καθημερινές περιστάσεις απλές ερωτήσεις, μηνύματα, πληροφορίες από το τηλέφωνο ή το ραδιόφωνο και σύντομες συνομιλίες.
Να διακρίνεις τις σημαντικότερες πληροφορίες σε γραπτά σύντομα μηνύματα, αγγελίες, περιγραφές, επιστολές και απλά δημοσιογραφικά άρθρα.
Να γράφεις σύντομα προσωπικά μηνύματα.
Να παρουσιάζεις τον εαυτό σου στα πλαίσια μιας συζήτησης και να απαντάς σε ερωτήσεις σχετικά με σένα.
Να θέτεις απλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συζητήσεων πάνω σε οικεία θέματα και να δίνεις τις ανάλογες απαντήσεις.
Να καθημερινές συνθήκες να διατυπώνεις συνηθισμένες παρακλήσεις, προτροπές ή ερωτήσεις και να δίνεις τις ανάλογες απαντήσεις.
Goethe-Zertifikats A1: Start Deutsch 1
Για την εξέταση Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 απαιτούνται πολύ απλές γλωσσικές γνώσεις. Η εξέταση αντιστοιχεί στο πρώτο επίπεδο (Α1) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχή συμμετοχή στην εξέταση μπορείτε για παράδειγμα να κατανοείτε σε καθημερινές περιστάσεις σύντομες, πολύ απλές ερωτήσεις, οδηγίες και πληροφορίες, αλλά και μηνύματα σε τηλεφωνητή, ανακοινώσεις σε δημόσιους χώρους, καθώς επίσης και σύντομες συνομιλίες.
Να εντοπίζετε σημαντικές για σας πληροφορίες σε σύντομα γραπτά μηνύματα, πινακίδες σε δημόσιους χώρους και μικρές αγγελίες.
Να καταλαβαίνετε και να λέτε αριθμούς, ποσότητες, την ώρα και τιμές.
Να συμπληρώνετε απλά προσωπικά στοιχεία σε διάφορα έντυπα.
Να γράφετε σύντομα προσωπικά μηνύματα.
Να παρουσιάζετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας και να απαντάτε σε απλές ερωτήσεις που αφορούν το άτομό σας.
Να διατυπώνετε καθημερινές συνηθισμένες ερωτήσεις και παρακλήσεις και να απαντάτε ανάλογα.
Goethe-Zertifikats A2: Fit in Deutsch 2
Επιτυγχάνοντας στην εξέταση Goethe-Zertifikats A2: Fit in Deutsch 2 αποδεικνύεις ότι μπορείς να συνεννοηθείς στα γερμανικά με απλό τρόπο. Η εξέταση αντιστοιχεί στο δεύτερο (Α2) από τα έξι επίπεδα της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχία στις εξετάσεις μπορείς για παράδειγμα.
Nα κατανοείς σε καθημερινές περιστάσεις απλές ερωτήσεις, ειδήσεις, μηνύματα στο τηλέφωνο, πληροφορίες από το ραδιόφωνο και σύντομες συνομιλίες,
Nα αντλείς τις σημαντικότερες πληροφορίες από γραπτά σύντομα μηνύματα, αγγελίες, περιγραφές, επιστολές και απλά δημοσιογραφικά κείμενα,
Nα γράφεις σύντομα προσωπικά σημειώματα
Nα παρουσιάζεις τον εαυτό σου στα πλαίσια μιας συνομιλίας και να απαντάς σε ερωτήσεις που σε αφορούν,
σε συζητήσεις για θέματα που σε αφορούν να διατυπώνεις απλές ερωτήσεις και να απαντάς ανάλογα,
Nα κάνεις συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με θέματα της καθημερινότητας, να διατυπώνεις παρακλήσεις ή προτάσεις και να απαντάς ανάλογα.
Goethe-Zertifikats A2: Start Deutsch 2
Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2: Start Deutsch 2 προϋποθέτει βασικές γνώσεις στη γλώσσα. Η εξέταση αντιστοιχεί στο δεύτερο επίπεδο (Α2) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχία στην εξέταση μπορείτε για παράδειγμα
Nα κατανοείτε τις σημαντικότερες πληροφορίες σε καθημερινές συνομιλίες, αλλά και σύντομες αγγελίες από το ραδιόφωνο ή μηνύματα στο τηλέφωνο.
Nα διακρίνετε τις σημαντικότερες πληροφορίες από σύντομα δημοσιογραφικά άρθρα, αγγελίες που αναφέρονται σε καθημερινά θέματα και πινακίδες σε δημόσιους χώρους.
Nα συμπληρώνετε συνηθισμένα έντυπα σε καταστήματα, τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες.
Nα γράφετε μηνύματα που αναφέρονται στο άμεσο κοινωνικό σας περιβάλλον.
Nα παρουσιάζετε τον εαυτό σας στα πλαίσια μιας συνομιλίας και να ανταλλάσσετε πληροφορίες που αφορούν τη ζωή σας.
Στα πλαίσια μιας συνομιλίας να θέτετε ερωτήσεις για καθημερινά θέματα και να απαντάτε ανάλογα και να προσπαθείτε να κανονίσετε κάτι ή να έρθετε σε μια συμφωνία με το συνομιλητή σας.

Το νέο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Goethe-Zertifikat B1 θα αντικαταστήσει από 01.05.2013, σε επιλεγμένα Εξεταστικά Κέντρα και από 01.08.2013 σε όλο τον κόσμο, τις μέχρι τώρα εξετάσεις Goethe-Zertifikat B1:Zertifikat Deutsch (ZD) και Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj).
Το Goethe-Zertifikat B1 είναι μια εξέταση Γερμανικών για εφήβους και ενηλίκους.
Χαρακτηρίζει το χρήστη της γερμανικής γλώσσας ανεξάρτητο και αντιστοιχεί στο τρίτο επίπεδο (Β1) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Με την επιτυχία τους στην εξέταση οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν ότι είναι σε θέση ν
α κατανοήσουν τα κύρια σημεία προφορικού λόγου που εκφέρεται με σαφήνεια και με την προφορά της επίσημης γλώσσας και αφορά οικεία θέματα σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κλπ.
Nα αντιμετωπίσουν τις περισσότερες επικοινωνιακές καταστάσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε γερμανόφωνες χώρες.
Nα εκφρασθούν απλά και με ειρμό για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος.
Nα διηγηθούν εμπειρίες και γεγονότα, να περιγράψουν όνειρα, ελπίδες και στόχους και να δώσουν σύντομες αιτιολογήσεις και εξηγήσεις.

Το πιστοποιητικό Goethe-Zertifikat B2 προϋποθέτει προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Η εξέταση αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο (Β2) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις είστε για παράδειγμα σε θέση
Να κατανοείτε τα βασικά νοήματα συγκεκριμένων και αφηρημένων θεμάτων και να αντλείτε απ’ αυτά τις πληροφορίες που θεωρείτε σημαντικές (π.χ. από ραδιοφωνικές εκπομπές)
Να κατανοείτε ένα ευρύ φάσμα κειμένων, τόσο σύντομων (όπως για παράδειγμα αγγελίες) όσο και εκτενέστερων, σύνθετων κειμένων εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια και εκθέσεις
Να δομείτε και να διατυπώνετε με σαφήνεια γραπτά τις απόψεις σας για σύνθετα θέματα, αλλά και να διορθώνετε κείμενα τρίτων που περιέχουν λάθη
Να παρουσιάζετε προφορικά γενικά θέματα και θέματα που σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο
Να συμμετέχετε ενεργά σε συζητήσεις πάνω σε θέματα που σας είναι οικεία, να παίρνετε θέση και να παρουσιάζετε τις απόψεις σας.
Η εξέταση Goethe-Zertifikat Γ1 προϋποθέτει γλωσσικές γνώσεις σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.
Αντιστοιχεί στο πέμπτο επίπεδο (Γ1) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχή συμμετοχή στην εξέταση μπορείτε για παράδειγμα.
Να κατανοείτε εκτενή ραδιοφωνικά κείμενα, ραδιοφωνικές εκπομπές και διαλέξεις χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Να κατανοείτε ένα ευρύ φάσμα κειμένων, μεταξύ των άλλων και εκτενών, σύνθετων κειμένων εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια και εκθέσεις.
Να γράφετε εκθέσεις για σύνθετα θέματα, αναπτύσσοντας τις απόψεις σας με σαφήνεια σε ορθά δομημένο κείμενο και χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες εκφράσεις, λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αναγνώστη.
Να εκφράζεσθε προφορικά με αυθορμητισμό και ευχέρεια, να διατυπώνετε τις θέσεις, τις σκέψεις και τις απόψεις σας με ακρίβεια και να παρουσιάζετε εκτενώς τα δικά σας πορίσματα.
Από τις 01.01.2012 το Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom αντικαθιστά τις τρεις μέχρι τώρα εξετάσεις Goethe-Zertifikat: Zentrale Oberstufenprüfung (ZOP), Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS) και Großes Deutsches Sprachdiplom (GDS).
Το Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom προϋποθέτει ένα πολύ προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο και αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο – C2 – της κλίμακας ικανοτήτων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις μπορείτε για παράδειγμα.
Να κατανοείτε χωρίς δυσκολία όλα όσα διαβάζετε και ακούτε στα Γερμανικά.
Να συνοψίζετε πληροφορίες από διάφορες γραπτές και προφορικές πηγές και να αποδίδετε με συνοχή αιτιολογήσεις και εξηγήσεις.
Να εκφράζεστε αυθόρμητα με ευχέρεια και ακρίβεια και να διατυπώνετε λεπτές νοηματικές αποχρώσεις ακόμα και σε σύνθετα θέματα.

  Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης ως μητρική, καθώς μιλιούνται στη Γερμανία, Αυστρία, στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελβετίας καθώς και στο Λουξεμβούργο. Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στη Γερμανία για σπουδές, καθώς το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι υψηλό. Επίσης στον εργασιακό χώρο αυξάνονται ολοένα οι θέσεις, κυρίως στον τομέα τουρισμού αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες εκτός από τα Αγγλικά θεωρούνται προσόν και τα Γερμανικά. Οι συνεχείς μεταβολές σε κοινωνικό, πολιτικό, και οικονομικό επίπεδο σε μια καινούργια Ευρώπη την ανεβάζουν στη δεύτερη προτίμηση μετά την Αγγλική.
    Ποια πτυχία υπάρχουν για την γερμανική γλώσσα;
    Το Ινστιτούτο Goethe χορηγεί τα παρακάτω διπλώματα:
    Goethe-Zertifikat A1
    Goethe-Zertifikat A2
    Goethe-Zertifikat B1
    Goethe-Zertifikat B2
    Goethe-Zertifikat C1
    Goethe-Zertifikat C2: GDS
    Πόσα χρόνια μαθημάτων χρειάζονται για κάθε πτυχίο;
    Σε εντατικά τμήματα ενηλίκων χρειάζονται δύο χρόνια μέχρι το Zertifikat B1 και άλλον έναν χρόνο μέχρι το Zertifikat B2 . Για το Zertifikat C2: GDS (Großes Deutsches Sprachdiplom) απαιτούνται 2 χρόνια επιπλέον.
    Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις για το κάθε πτυχίο;
    Οι εξετάσεις για το Goethe-Zertifikat B1 και Goethe-Zertifikat B2 διεξάγονται 3 φορές τον χρόνο (Μάιο, Αύγουστο και Ιανουάριο). Αν οι μαθητές περάσουν επιτυχώς τις γραπτές εξετάσεις αλλά όχι τις προφορικές, κατοχυρώνουν την βαθμολογία των γραπτών για μία ακόμη εξεταστική περίοδο και εξετάζονται μόνον προφορικά. Οι εξετάσεις για το Zertifikat C2: GDS διεξάγονται για 2 φορές τον χρόνο (Μάιο και Νοέμβριο). Οδηγεί στο πτυχίο που εξασφαλίζει την άδεια διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας. Τα γραπτά αποστέλλονται για διόρθωση στο Ινστιτούτο Goethe του Μονάχου από όπου αποστέλλονται και τα πτυχία.
    Ποιο επίπεδο γνώσεων είναι απαραίτητο για σπουδές στη Γερμανία;
    Σε ορισμένα πανεπιστήμια απαιτείται το Zertifikat C1 και σε άλλα το Zertifikat B2 για την εγγραφή σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα. Σε αντίθετη περίπτωση οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να λάβουν μέρος σε ειδικές γλωσσικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Τις εξετάσεις αυτές τις διοργανώνει το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Τα Ρωσικά απευθύνονται κυρίως σε σπουδαστές Διεθνών, Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών ή σπουδαστές του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών ή ακόμα και σε εμπόρους με ενδιαφέρον για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Ακομα απευθυνωνται σε ολους τους εργαζομενους της τουριστικης βιομηχανιας μιας και τα τελευτεα χρονια
    Υπάρχει πτυχίο που πιστοποιεί τη γνώση της Ρωσικής γλώσσας;
    Υπάρχουν τα πτυχία που δίνονται από το κρατικό πανεπιστήμιο του Lomonosov. Επίσης, υπάρχουν οι εξετάσεις του Ινστιτούτου Πούσκιν που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ).
Ο υποψήφιος πρέπει να έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει το γενικό νόημα μιας συνομιλίας μεταξύ δύο ομιλητών για απλά καθημερινά θέματα. Πρέπει επίσης να έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει το γενικό νόημα απλών γραπτών κειμένων. Πρέπει να ξέρει να χαιρετά, να συστήνεται, να εύχεται, να δικαιολογείται, να μιλά στο τηλέφωνο, να γράφει απλές επιστολές, να ανταλλάσσει πληροφορίες για απλά θέματα κ.ά. Στο γραπτό λόγο πρέπει να έχει την ικανότητα να γράφει απλά σύντομα κείμενα που σχετίζονται με καθημερινές καταστάσεις και να δίνει βασικές πληροφορίες.
Ο υποψήφιος πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί κατάλληλα μορφολογικά, συντακτικά και άλλα γλωσσικά στοιχεία. Στο επίπεδο αυτό ο εξεταζόμενος γνωρίζει περίπου 800 λέξεις.
Ο υποψήφιος πρέπει να έχει την ικανότητα να επικοινωνεί σε απλό προφορικό και γραπτό λόγο σε μια ποικιλία γενικών γλωσσικών καταστάσεων.
Πρέπει επίσης να έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει το γενικό νόημα, αλλά και κάποιες ουσιαστικές λεπτομέρειες μιας συνομιλίας, μεταξύ δύο ομιλητών.
Ο υποψήφιος πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη Ρωσική γλώσσα προφορικά και γραπτά πιο άνετα, χρησιμοποιώντας πιο σύνθετες γλωσσικές λειτουργίες από αυτές του πρώτου επιπέδου.
Θα πρέπει να γνωρίζει τα κατάλληλα μορφολογικά, συντακτικά, λεξιλογικά και αλλά γλωσσικά στοιχεία. Στο επίπεδο αυτό ο εξεταζόμενος γνωρίζει περίπου 1.300 λέξεις.
Ο υποψήφιος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει και να εκφράζεται στο γραπτό και στον προφορικό λόγο με υψηλού βαθμού ακρίβεια.
Να χρησιμοποιεί σύνθετες εκφράσεις και να ελέγχει γλωσσικές λειτουργίες μέσα στο πλαίσιο των προσωπικών και επαγγελματικών εμπειριών του, να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις, που δεν του είναι γνωστές και να μην αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κατά τη χρήση του προφορικού ή του γραπτού λόγου. Πρέπει να έχει την ικανότητα να εκμαιεύει πληροφορίες και να αντιλαμβάνεται υπονοούμενα σε συζητήσεις.
Στον προφορικό λόγο ο υποψήφιος πρέπει να μπορεί να εκφράζει ιδέες με λεξιλόγιο υψηλού βαθμού ακρίβειας.
Στο γραπτό λόγο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να γράφει θέματα σχετικά με τις καθημερινές ανάγκες. Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει το σύνολο των μορφολογικών, συντακτικών, λεξιλογικών και άλλων γλωσσικών στοιχείων.
Στο 1ο επίπεδο ο σπουδαστής αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις της Ρωσικής γλώσσας, έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ της Ρωσίας.
Ο υποψήφιος πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί συζητήσεις για διάφορα θέματα, πιθανόν άγνωστα σ” αυτόν, στις οποίες συμμετέχουν πολλοί ομιλητές. Επίσης, να εκμαιεύει πληροφορίες, να αντιλαμβάνεται λανθάνουσες δηλώσεις στο γραπτό και προφορικό λόγο και να προσδιορίζει το στόχο των διαφορετικών τύπων γραπτών κειμένων. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εκφράζει αποτελεσματικά απόψεις, που προκύπτουν από προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες, με υψηλού βαθμού ευχέρεια και ακρίβεια λεξιλογίου, σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων.
Στο επίπεδο αυτό ο εξεταζόμενος γνωρίζει περίπου 5.000 λέξεις.
Ο χρόνος της γραπτής εξέτασης για όλα τα επίπεδα είναι 3 ώρες και 40΄. Κατά την προφορική εξέταση οι υποψήφιοι εξετάζονται ανά ζεύγη. Η διάρκειά της είναι 15-20΄ και οι υποψήφιοι καλούνται να μιλήσουν για τον εαυτό τους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους θέτουν οι εξεταστές, να συζητήσουν με το συνεξεταζόμενό τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους γύρω από κάποιο θέμα. Τονίζεται ότι δίνεται στους υποψήφιους κατάλληλος χρόνος. Το πτυχίο 2ου επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση των πτυχίων Bachelor και Master ρωσικών ΑΕΙ, εκτός των φιλολογικών σχολών.
Ο υποψήφιος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει και να εκφράζεται στο γραπτό και στον προφορικό λόγο με υψηλού βαθμού ακρίβεια και να χρησιμοποιεί σύνθετες εκφράσεις. Επίσης να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που δε του είναι γνωστές και να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά τη χρήση προφορικού ή γραπτού λόγου οποιουδήποτε ύφους και είδους.
Στον προφορικό λόγο ο υποψήφιος πρέπει να μπορεί να εκφράζει αποτελεσματικά ιδέες με υψηλού βαθμού ευχέρεια και ακρίβεια λεξιλογίου.
Για τις αυξημένες απαιτήσεις των γλωσσικών λειτουργιών και των επικοινωνιακών καταστάσεων του C1 επιπέδου, ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει το σύνολο των μορφολογικών, συντακτικών, λεξιλογικών και άλλων γλωσσικών στοιχείων και να τα χρησιμοποιεί κατάλληλα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν συζητήσεις για διάφορα θέματα, πιθανόν άγνωστα σε αυτούς, στις οποίες συμμετέχουν πολλοί ομιλητές, και να προσδιορίζουν το στόχο των διαφορετικών τύπων γραπτών κειμένων.
Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εκφράζουν αποτελεσματικά ιδέες, που αντλούνται από προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες με υψηλού βαθμού ευχέρεια σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων.
Στον προφορικό λόγο οι υποψήφιοι αναμένεται να είναι σε θέση να εκφράζονται με ευχέρεια και ακρίβεια για οποιοδήποτε θέμα τους αφορά, να κατανοούν οτιδήποτε ακούν ή διαβάζουν.
Ο χρόνος της γραπτής εξέτασης είναι περίπου 4 ώρες . Κατά την προφορική εξέταση οι υποψήφιοι εξετάζονται ανά ζεύγη. Στο επίπεδο αυτό ο εξεταζόμενος πρέπει να γνωρίζει περίπου 15000 λέξεις. Ο κάτοχος του πτυχίου ТРКИ 4 έχει δικαίωμα να διδάσκει την ρωσική γλώσσα και να κάνει επιστημονική έρευνα στον τομέα της ρωσικής γλώσσας.

Υπάρχει πτυχίο που πιστοποιεί τη γνώση της Ρωσικής γλώσσας;
    Υπάρχουν τα πτυχία που δίνονται από το κρατικό πανεπιστήμιο του Lomonosov.
Επίσης, υπάρχουν οι εξετάσεις του Ινστιτούτου Πούσκιν που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ).
    Πόσα επίπεδα υπάρχουν;
    Υπάρχουν έξι επίπεδα (Α1-С2).

    Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για τα ανωτέρω πτυχία;
    Για τα πτυχία Lomonosov – 2 φορές το χρόνο (Φεβρουάριο – Ιούνιο).

    Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις σε κάθε επίπεδο;
    Αναπροσαρμόζονται κάθε χρονιά.

    Πότε πρέπει να υποβάλλω την αίτησή μου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις;
    Αιτήσεις υποβάλλονται λίγο πριν τις εξετάσεις.

    Ποια είναι η βάση;
    Η βάση σε κάθε ενότητα είναι 65/100.

    Αν αποτύχω σε μία ενότητα (π.χ. στο ακουστικό κομμάτι) τι γίνεται;
    Για να χορηγηθεί το πτυχίο , πρέπει ο υποψήφιος να έχει βαθμό επιτυχίας και στις πέντε δεξιότητες. Αν αποτύχει έστω και σε μία δεξιότητα, αποτυγχάνει συνολικά, αλλά έχει το δικαίωμα την επόμενη χρονιά να ξαναδώσει τη μία δεξιότητα.

    Αν αποτύχω σε δύο ενότητες τι γίνεται;
    Αν ο υποψήφιος αποτύχει σε δύο ενότητες αποτυγχάνει συνολικά και πρέπει να ξαναδώσει και τις πέντε δεξιότητες την επόμενη χρονιά.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της τουρκικής γλώσσας διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TÖMER.
Υπάρχουν τρία επίπεδα: το Βασικό Επίπεδο (Temel Seviye), το Μέσο Επίπεδο (Orta Seviye) και το Ανώτερο επίπεδο (Yüksek Seviye).
Σε αυτό το επίπεδο ο σπουδαστής αποκτά μια πρώτη εξοικείωση με την τουρκική γλώσσα. Παράλληλα ο σπουδαστής ενημερώνεται για τον τρόπο ζωής στη σύγχρονη Τουρκία και έρχεται σε επαφή με την κουλτούρα της. Πέρα από το αλφάβητο, διδάσκεται τις βασικές γραμματικές δομές και έναν ικανοποιητικό όγκο λεξιλογίου. Στόχος είναι να μπορεί να κατανοεί και να συμμετέχει σε ένα πλήθος καταστάσεων της καθημερινότητας, όπως να απευθύνει χαιρετισμούς, να κάνει συστάσεις, να συμμετέχει σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, να κάνει δοσοληψίες σε ένα κατάστημα κ.ά. Βασικά βιβλία αποτελούν οι σειρές «Hitit» και «Turkce Ogrenelim». Το πτυχίο Temel 2 (KATILIM BELGESİ) αντιστοιχεί στο επίπεδο Α1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού πλαισίου.
Σε αυτό το επίπεδο ο σπουδαστής εξοικειώνεται περαιτέρω με την γλώσσα.
Η βασική επικοινωνία στη τάξη γίνεται στην τουρκική γλώσσα και δίνεται έμφαση στην ακουστική εξάσκηση των σπουδαστών.
Το Temel 4 (SERTİFİKA) είναι το πιστοποιητικό που οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου Α2 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού πλαισίου.
Τα μαθήματα αυτού του επιπέδου αποβλέπουν στην εκμάθηση δυσκολότερων γραμματικών και συντακτικών δομών της τουρκικής γλώσσας.
Επιπλέον, επεκτείνεται η γνώση του λεξιλογίου, διδάσκονται ιδιωματισμοί, και βελτιώνεται η έκφραση μέσω γραπτού λόγου.
Στόχος είναι ο σπουδαστής να μπορεί να συνθέτει σύντομα απλά κείμενα (μικρές περιγραφικές εκθέσεις) και να κατανοεί σε μεγάλο βαθμό άρθρα από περιοδικά και εφημερίδες.
Τέλος, σε επίπεδο προφορικού λόγου αναμένεται να είναι ικανός να επικοινωνεί με ευχέρεια σε πιο σύνθετες καταστάσεις της καθημερινότητας όπως: Συναλλαγές με υπηρεσίες, χρήση μέσων μεταφοράς, συνομιλίες σε ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια κ.ά.
Το πτυχίο Orta 4 (SERTİFİKA) αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου.
Στο επίπεδο αυτό ο σπουδαστής τελειοποιεί τις γνώσεις του στα Τουρκικά.
Επιδιώκεται ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, η βελτίωση της προφοράς, η εκμάθηση πιο σύνθετων γραμματικών και συντακτικών φαινομένων.
Ο σπουδαστής τελειώνοντας αυτόν τον κύκλο μαθημάτων είναι σε θέση να εκφράζει την προσωπική του άποψη για μια ποικιλία θεμάτων. Ακόμα μπορεί να κατανοεί πιο σύνθετα κείμενα (από τη λογοτεχνία, τον τύπο, επιστημονικά κείμενα, αθλητικά κ.ά.). Το Yüksek 2 (SERTİFİKA) αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού πλαισίου.
Εδώ πλέον τελειοποιούμε τις γνώσεις μας και εμβαθύνουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κειμένων ευρύτατου γλωσσικού φάσματος (λογοτεχνικά, ειδησεογραφικά, επιστημονικά, αθλητικά και κείμενα τέχνης).
Τελειώνοντας αυτό το επίπεδο καθιστούμε τον σπουδαστή ικανό να εκφράσει τις απόψεις του σε διάφορους τομείς του επιστητού.
Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα φοίτησης σε τουρκικό πανεπιστήμιο, στο τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο τμήμα Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Yüksek 4 (DİPLOM) του Πανεπιστημίου της Άγκυρας αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

 Ποια πτυχία υπάρχουν που πιστοποιούν τη γνώση της Τουρκικής Γλώσσας;
    Υπάρχουν τα εξής:
    Βασικό Επίπεδο (Α1-Α2) – Temel Seviye
    Μέσο Επίπεδο (Β1-Β2) – Orta Seviye
    Ανώτερο επίπεδο (Γ1-Γ2) – Yüksek Seviye
    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο Α1 της Τουρκικής;
    Για το αρχικό επίπεδο (Temel) απαιτείται ένα εξάμηνο.
    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο Α2 της Τουρκικής;
    Για το δεύτερο στάδιο του αρχικού επιπέδου (Temel) απαιτούνται δύο τετράμηνα.
    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο Β1 της Τουρκικής;
    Για το μεσαίο επίπεδο (Orta) απαιτούνται τρία τετράμηνα.
    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο Β2 της Τουρκικής;
    Για το δεύτερο στάδιο του μεσαίου επιπέδου (Orta) απαιτούνται τέσσερα τετράμηνα.
    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο Γ1 της Τουρκικής;
    Είναι το υψηλό επίπεδο (Yüksek) των Τουρκικών και απαιτούνται πέντε τετράμηνα για να φτάσει κάποιος σε αυτό.
    Κάθε πότε δίνονται τα πιστοποιητικά που οδηγούν στα επίπεδα Α1- Γ1 της Τουρκικής;
    Δίνονται σε καθημερινή βάση, αρκεί κάποιος να δηλώσει την επιθυμία του να εξεταστεί σε αυτά στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας Tömer. Στην Ελλάδα διεξάγονται εξετάσεις μία φορά το χρόνο, συνήθως τους θερινούς μήνες. Κάθε χρόνο ανακοινώνονται καινούριες ημερομηνίες.
    Πού δίνονται οι εξετάσεις για τα πιστοποιητικά του Πανεπιστημίου  Tömer;
    Στο ΙΜΧΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και στην Τουρκία είτε στην Κωνσταντινούπολη, στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας είτε σε κάποιο από τα πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα στην Τουρκία.
    Πού γίνονται οι αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις;
    Γίνονται συνήθως μέσω του φροντιστηρίου σας.
    Πότε μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα;
    Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται συνήθως μετά από ένα μήνα.

Η Αραβική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείτε στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας.
Το να μάθετε την Αραβική γλώσσα για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς λόγους είτε απλά επειδή θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και να «χτυπήσετε» ένα τατουάζ με το όνομά σας στα Αραβικά, είτε πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε.
Η Αραβική, είναι η επίσημη γλώσσα σε 22 χώρες και ομιλείτε από περισσότερους των διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (250.000.000) ανθρώπους.

Είναι επίσης η δεύτερη γλώσσα σε πολλές Ισλαμικές χώρες, λόγω του ότι αναγνωρίζεται ως η θρησκευτική και πνευματική γλώσσα του Ισλάμ – μιας εκ των μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου- (μιλάμε για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους).
Τέλος είναι μια από τις μόνιμες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών.
Γιατί η Αραβική γλώσσα έμεινε ζωντανή για χιλιάδες χρόνια, όταν εκατοντάδες άλλες γλώσσες χάθηκαν;
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η Αραβική γλώσσα είναι η γλώσσα γραφής και ανάγνωσης, ως επίσης και η λειτουργική γλώσσα του Ισλάμ και του ιερού Κορανίου. Αυτό την καθιστά την κυριότερη γλώσσα του Ισλαμικού κόσμου σε μια περίοδο μεγαλύτερη των χιλίων τετρακοσίων (1400+) ετών.

Ποια διάλεκτο μαθαίνω ;
Διδάσκεται η κλασική αραβική γλώσσα, βάσει των διαλέκτων, που συναντάται στην έντυπη επικοινωνία του αραβικού κόσμου

Για την Αραβική Γλώσσα, δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα πτυχία που αντιστοιχούν στο Κοινό Ευρωπαϊκο Πλαίσιο, αλλά υπάρχει αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Αραβομάθειας το οποίο χορηγείται από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Αιγύπτου.
Οι εξετάσεις διεξάγωνται από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου.
Είναι δύσκολη η εκμάθηση Αραβικών ;
Η αραβική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των Σημιτικών γλωσσών και χρησιμοποιεί το ‘’σύστημα της ρίζας’’, που τη διαφοροποιεί από τις λατινογενείς γλώσσες. Δηλαδή η ρίζα κάθε λέξης (συνήθως 3-4 γράμματα) παράγει το ουσιαστικό, το ρήμα, το επίθετο κ.ο.κ.Είναι μια εύκολη γλώσσα με ιδιόμορφη γραφή.
Γράφεται και διαβάζεται από τα δεξιά προς τα αριστερά και η αρχή είναι από το τέλος του εγγράφου.
Αποκτάς πτυχίο ή κάποια βεβαίωση ότι γνωρίζεις τη γλώσσα ;
Χορηγείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό αραβομάθειας από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Αιγύπτου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα.
Υπάρχει αλφάβητο στα Αραβικά ;
Το αραβικό αλφάβητο έχει 28 γράμματα και 7 διαφορετικούς ‘’τόνους’’ που γράφονται πάνω ή κάτω από τα γράμματα σε ιερά και λογοτεχνικά κείμενα ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν πρέπει να παρερμηνευθούν τα γραπτά.
Κάθε γράμμα έχει τέσσερα ‘’σχεδόν ίδια’’ σχήματα, ανάλογα με τη θέση τους στη λέξη (αρχή, μέση, τέλος).
Οι καθηγητές είναι φιλόλογοι αραβικής γλώσσας native speakers, που κατέχουν όμως άριστα την ελληνική γλώσσα.

   Τα Γαλλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Επίσης, είναι η γλώσσα της τέχνης και του πολιτισμού, η γλώσσα της γαστρονομίας και της μόδας!
Με την γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές οι σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Καναδάς) που προδιαγράφουν την επαγγελματική αποκατάσταση!
Απαραίτητη η γνώση της Γαλλικής για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τομείς όπως η μόδα, η κομμωτική, η κουζίνα, η κοσμητική και η ομορφιά.
  Επειδή η Γαλλία αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ελλάδας (2ος βιομηχανικός, 3ος εμπορικός και 3ος επενδυτής,η Ελλάδα έχει γίνει μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της, Γαλλοφωνίας (OIF), μετά από αίτημα της.
Η Γαλλία είναι μία από τις οκτώ ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων, 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη με πρωτοπορία στις κατασκευές τρένων, στην αεροναυπηγική, τέταρτη παγκόσμια παραγωγός αυτοκινήτων και κατέχει το 80% της διεθνούς παραγωγής μικροστοιχείων (πιστωτικές κάρτες).
Η Γαλλία αποτελεί σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κόμβος: τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινούνται μέσω της Γαλλίας.

Το DELF A1 πιστοποιεί τις πρώτες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας σε ένα στοιχειώδες επίπεδο που καθιστά δυνατή την απλή επικοινωνία σε οικείες και καθημερινές καταστάσεις.
Οι εξετάσεις για το DELF A1 αποτελούνται από 4 ενότητες:
    Κατανόηση προφορικού λόγου: 20 λεπτά.
Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε τρία ή τέσσερα πολύ σύντομα ακουστικά κείμενα 3 λεπτών, που αναφέρονται σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής (δύο φορές το κάθε ακουστικό). Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Κατανόηση γραπτού λόγου: 30 λεπτά.
Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε τρία ή τέσσερα γραπτά κείμενα που αναφέρονται σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Παραγωγή γραπτού λόγου: 30 λεπτά.
    Εξέταση σε δύο μέρη:
    – Συμπλήρωση ενός φυλλαδίου, ενός εντύπου
    – Σύνταξη απλών προτάσεων (κάρτες, μηνύματα, λεζάντες…) σε θέματα της καθημερινής ζωής. Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Παραγωγή προφορικού λόγου: 5 με 7 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά εξέταση.
    Εξέταση σε τρία μέρη:
    – Κατευθυνόμενη συνομιλία
    – Ανταλλαγή πληροφοριών
    – Θεματικός διάλογος
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.

Με την γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Καναδάς) που προδιαγράφουν την επαγγελματική αποκατάσταση! 16. Εξ αιτίας του υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου της Γαλλίας (τηλεπικοινωνίες, αεροδιαστημική, αποστολή και εγκατάσταση δορυφόρων TV, αεροπλάνα Mirage, Rafale, Concorde, Airbus, το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο TGV Ιατρικές έρευνες σε Ινστιτούτα όπως αυτό του Παστέρ,…) πολλοί την προτιμούν για ανώτατες εξειδικευμένες σπουδές. 17. Απαραίτητη η γνώση της Γαλλικής για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τομείς όπως η μόδα, η κομμωτική, η κουζίνα, η κοσμητική και η ομορφιά. 18. Επειδή η Γαλλία αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ελλάδας (2ος βιομηχανικός, 3ος εμπορικός και 3ος επενδυτής), και, η Ελλάδα θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της, Γαλλοφωνίας (OIF), μετά από αίτημα της. 19. Η Γαλλία είναι μία από τις οκτώ ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων, 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη με πρωτοπορία στις κατασκευές τρένων, στην αεροναυπηγική, τέταρτη παγκόσμια παραγωγός αυτοκινήτων και κατέχει το 80% της διεθνούς παραγωγής μικροστοιχείων (πιστωτικές κάρτες).

Διαβάστε περισσότερα:
Με την γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Καναδάς) που προδιαγράφουν την επαγγελματική αποκατάσταση! 16. Εξ αιτίας του υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου της Γαλλίας (τηλεπικοινωνίες, αεροδιαστημική, αποστολή και εγκατάσταση δορυφόρων TV, αεροπλάνα Mirage, Rafale, Concorde, Airbus, το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο TGV Ιατρικές έρευνες σε Ινστιτούτα όπως αυτό του Παστέρ,…) πολλοί την προτιμούν για ανώτατες εξειδικευμένες σπουδές. 17. Απαραίτητη η γνώση της Γαλλικής για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τομείς όπως η μόδα, η κομμωτική, η κουζίνα, η κοσμητική και η ομορφιά. 18. Επειδή η Γαλλία αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ελλάδας (2ος βιομηχανικός, 3ος εμπορικός και 3ος επενδυτής), και, η Ελλάδα θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της, Γαλλοφωνίας (OIF), μετά από αίτημα της. 19. Η Γαλλία είναι μία από τις οκτώ ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων, 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη με πρωτοπορία στις κατασκευές τρένων, στην αεροναυπηγική, τέταρτη παγκόσμια παραγωγός αυτοκινήτων και κατέχει το 80% της διεθνούς παραγωγής μικροστοιχείων (πιστωτικές κάρτες).

Διαβάστε περισσότερα:
Το DELF A2 πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας στην επικοινωνία μέσω απλών και συνηθισμένων διαλόγων, που απαιτούν μία απλή συζήτηση σε οικεία και τρέχοντα θέματα.
Οι εξετάσεις για το DELF A2 αποτελούνται από 4 ενότητες:
    Κατανόηση προφορικού λόγου: 25 λεπτά.
Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε τρία ή τέσσερα πολύ σύντομα ακουστικά κείμενα 5 λεπτών, που αναφέρονται σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής (δύο φορές το κάθε ακουστικό). Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Κατανόηση γραπτού λόγου: 30 λεπτά.
Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε τρία ή τέσσερα σύντομα γραπτά κείμενα που αναφέρονται σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής.
Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Παραγωγή γραπτού λόγου: 45 λεπτά.
    Σύνταξη δύο σύντομων γραπτών κειμένων (φιλικό γράμμα ή μήνυμα):
    – Περιγραφή ενός γεγονότος ή προσωπικών εμπειριών
    – Σύνταξη γραπτού κειμένου με πρόθεση την πρόσκληση, τις ευχαριστίες, τη ζήτηση συγγνώμης, την ερώτηση, τη ζήτηση πληροφοριών κ.λ.π.
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Παραγωγή προφορικού λόγου: 6 με 8 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά εξέταση .
    Εξέταση σε τρία μέρη:
    – Κατευθυνόμενη συνομιλία
    – Συνεχής μονόλογος
    – Άσκηση συνομιλίας
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
Η συνολική διάρκεια των ομαδικών εξετάσεων είναι 1 ώρα και 40 λεπτά. Η συνολική βαθμολογία είναι 100 μονάδες με βάση επιτυχίας για την απόκτηση του πτυχίου τις 50. Η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία ανά εξέταση είναι 5/25.
Το DELF Β1 πιστοποιεί ένα επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας: γνώση λεξιλογίου περίπου 2000 λέξεων και βασικών γραμματικών γνώσεων, ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις θεμάτων της επικαιρότητας και ικανότητα προφορικής και γραπτής παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων σε θέματα της καθημερινής ζωής.
Οι εξετάσεις για το DELF Β1 αποτελούνται από 4 ενότητες:
    Κατανόηση προφορικού λόγου: 25 λεπτά περίπου.
Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε τρία ακουστικά κείμενα 6 λεπτών (δύο φορές το κάθε ακουστικό).
Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Κατανόηση γραπτού λόγου: 35 λεπτά.
    Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε δύο γραπτά κείμενα:
    – Επιλογή χρήσιμων πληροφοριών σε σχέση με μια συγκεκριμένη εργασία
    – Ανάλυση του περιεχομένου ενός κειμένου γενικού ενδιαφέροντος.
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Παραγωγή γραπτού λόγου: 45 λεπτά.
Έκφραση μιας προσωπικής τοποθέτησης σ’ ένα γενικό θέμα (δοκίμιο, αλληλογραφία, άρθρο, κπλ). Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Παραγωγή προφορικού λόγου: 15 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά για την εξέταση.
    Εξέταση σε τρία μέρη:
    – Κατευθυνόμενη συνομιλία
    – ΄Ασκηση συνομιλίας
    – ΄Εκφραση προσωπικής γνώμης βάσει ενός κειμένου παρότρυνσης.
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
Η συνολική διάρκεια των ομαδικών εξετάσεων είναι 1 ώρα και 45 λεπτά.
Η συνολική βαθμολογία είναι 100 βαθμοί με βάση επιτυχίας για την απόκτηση του πτυχίου τους 50.
Η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία ανά εξέταση είναι 5/25.

Το DELF Β2 πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας που καθιστά δυνατή τη σωστή γραπτή και προφορική έκφραση σε πληθώρα θεμάτων.
Οι εξετάσεις για το DELF Β2 αποτελούνται από 4 ενότητες:
 Κατανόηση προφορικού λόγου: 30 λεπτά περίπου. Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε δύο ακουστικά κείμενα ανώτατης διάρκειας 8 λεπτών:
    – Συνέντευξη, δελτίο ειδήσεων, κλπ. (μία φορά το ακουστικό)
    – Έκθεση, διάλεξη, ομιλία, θεματική παρουσίαση, ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή (δύο φορές το ακουστικό).
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Κατανόηση γραπτού λόγου: 1 ώρα. Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε δύο γραπτά κείμενα:
    – Κείμενο πληροφοριακού τύπου αναφερόμενο στη Γαλλία ή στον γαλλόφωνο χώρο
    – Επιχειρηματολογικό κείμενο
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Παραγωγή γραπτού λόγου: 1 ώρα. Προσωπική τοποθέτηση με επιχειρηματολογία (συμμετοχή σε συζήτηση, τυπική αλληλογραφία, άρθρο κριτικής, κλπ). Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Παραγωγή προφορικού λόγου: 20 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά για την εξέταση. Παρουσίαση και υποστήριξη θέσεως βάσει ενός σύντομου κειμένου παρότρυνσης. Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
Η συνολική διάρκεια των ομαδικών εξετάσεων είναι 2 ώρες και 30 λεπτά. Η συνολική βαθμολογία είναι 100 βαθμοί με βάση επιτυχίας για την απόκτηση του πτυχίου τους 50. Η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία ανά εξέταση είναι 5/25.

Το DΑLF C1 πιστοποιεί το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και απαλλάσσει τους ξένους σπουδαστές, που επιθυμούν να σπουδάσουν στα περισσότερα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας ή σε άλλες γαλλόφωνες χώρες, από οποιανδήποτε συμπληρωματική εξέταση εισαγωγής που πιστοποιεί την επαρκή γνώση της γαλλικής γλώσσας.
Οι εξετάσεις για το DΑLF C1 αποτελούνται από 4 ενότητες:
    Κατανόηση προφορικού λόγου: 40 λεπτά περίπου.

Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε ακουστικά κείμενα ανώτατης διάρκειας 10 λεπτών:
    – Κείμενο μακράς διαρκείας (συζήτηση, παράδοση μαθήματος, διάλεξη) περίπου οκτώ λεπτών (δύο φορές το ακουστικό)
    – Πολλά σύντομα ραδιοφωνικά κείμενα (σύντομα δελτία ειδήσεων, δημοσκοπήσεις, διαφημιστικά μηνύματα) (μία φορά το ακουστικό)
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Κατανόηση γραπτού λόγου: 50 λεπτά.
Απάντηση σε ερωτηματολόγιο κατανόησης βασισμένο σε ένα κείμενο ιδεών (λογοτεχνικό ή δημοσιογραφικό), των 1000 έως 2000 λέξεων. Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
    Παραγωγή γραπτού λόγου: 2 ώρες και 30 λεπτά. Εξέταση σε δύο μέρη:
    – Σύνθεση βάσει πολλών γραπτών κειμένων συνολικής έκτασης 1000 λέξεων περίπου
    – Επιχειρηματολογικό δοκίμιο βάσει του περιεχομένου κειμένων
    2 ειδικότητες στην επιλογή του υποψηφίου: Φιλολογία και ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες.
    Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας.
    Παραγωγή προφορικού λόγου: 30 λεπτά προετοιμασία και 1 ώρα για την εξέταση.

Έκθεση βάσει πολλών γραπτών κειμένων, ακολουθεί συζήτηση με την επιτροπή. 2 ειδικότητες στην επιλογή του υποψηφίου: Φιλολογία και ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες. Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
Η συνολική διάρκεια των ομαδικών εξετάσεων είναι 4 ώρες. Η συνολική βαθμολογία είναι 100 βαθμοί με βάση επιτυχίας για την απόκτηση του πτυχίου τους 50. Η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία ανά εξέταση είναι 5/25.

Το DΑLF C2 πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας χωρίς όμως να έχει τη φιλοδοξία να συγκριθεί με το επίπεδο του Γάλλου ομιλητή. Όλοι οι κάτοχοι αυτού του διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την επάρκεια διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας που χορηγείται από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.
Οι εξετάσεις για το DΑLF C2 αποτελούνται από 2 ενότητες:
    Κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου: Εξέταση 30 λεπτά και προετοιμασία 1 ώρα.
    Εξέταση σε τρία μέρη:
    – Απολογισμός του περιεχομένου ενός ακουστικού κειμένου (δύο φορές το ακουστικό)
    – Προσωπική ανάπτυξη βάσει του προβληματισμού που εκτίθεται στο κείμενο
    – Συζήτηση με την επιτροπή
    2 ειδικότητες στην επιλογή του υποψηφίου: Φιλολογία και ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες.
Η ενότητα αντιστοιχεί στο 50% της βαθμολογίας.
    Κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου: 3 ώρες και 30 λεπτά.
Παραγωγή ενός δομημένου κειμένου (άρθρο, κύριο άρθρο, αναφορά, ομιλία, κλπ) βάσει ενός φακέλου κειμένων περίπου 2000 λέξεων.

2 ειδικότητες στην επιλογή του υποψηφίου: Φιλολογία και ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες. Η ενότητα αντιστοιχεί στο 25% της βαθμολογίας
Η συνολική διάρκεια των ομαδικών εξετάσεων είναι 3 ώρες και 30 λεπτά.
Η συνολική βαθμολογία είναι 100 βαθμοί με βάση επιτυχίας για την απόκτηση του πτυχίου τους 50.
Η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία ανά εξέταση είναι 10/50.

 
View Online
 
facebook
 
 
logo-top
 
 
 
 


Μάθε Ξένες Γλώσσες

 με  20 € / Μήνα!
 

 
 
 
icon-prize

Πρόγραμμα Μαθημάτων!

Οκτωβρίου-Νοεμβρίου

Περιορισμένες θέσεις - Εγγραφές έως 30/10 ή έως συμπλήρωσης των θέσεων!
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήματα Αγγλικών
 
icon-check
Αγγλικά Α1 Επίπεδο
Δευτέρα: 20:00-22:00
ΕΝΑΡΞΗ: Τέλη Οκτώβρη

 
 
icon-check

Αγγλικά Β1 - Pre-Lower
Τετάρτη: 18:00-20:00
ΕΝΑΡΞΗ: Τέλη Οκτώβρη


 
 
 
Θέλω να μάθω Αγγλικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήματα Ισπανικών
 
icon-check
Ισπανικά Α1:
Δευτέρα 20:00-22:00
Έναρξη: Αρχές Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Ισπανικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Ιταλικών
 
icon-check
Ιταλικά Α1:
Πέμπτη 20:00-22:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Ιταλικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Γερμανικών
 
icon-check
Γερμανικά Α1:
Πέμπτη 20:00-22:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
icon-check
Γερμανικά B1:
Πέμπτη 20:00-22:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Γερμανικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήματα Ρωσικών
 
icon-check
Ρωσικά Α1:
Δευτέρα 18:00-20:00
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Ρωσικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Γαλλικών
 
icon-check
Γαλλικα Α1:
Τρίτη 18:00-20:00
Έναρξη: Αρχές Οκτωβρίου 
 
 
Θέλω να μάθω Γαλλικά!
 
 
divider-shadow
 
image1
 
 
Τμήμα Τουρκικών
 
icon-check
Τουρκικά Α1:
Παρασκευή: 18:00-20:00
Έναρξη: Αρχές Οκτωβρίου


 
 
 
Θέλω να μάθω Τουρκικά!
 
 
divider-shadow
divider-shadow
 
CONTACT US
 
Educated Greeks 
Αιόλου 94 Αθήνα - 2 Όροφος
Mail  :  [email protected]ducatedgreeks.com
Call Us  Daily -16:00-22:00 : 210-3242957 / +306909149190
 
 
 
 
logo-top
 
facebook twitter instagram
 
 
© 2014 Educted Greeks All rights reserved.